Stofzuiger 700 of 1100 wat

Willem269

  • #1
Bij het zoeken naar een nieuwe stofzuiger zijn we gestuit op 2 even dure zuigers. In diverse tests komen ze ook vrijwel even goed uit. Maar de ene claimt een opgenomen vermogen van 1100 watt, de andere 700 watt.
Kan desondanks de zuigkracht even goed zijn. Het gaat overigens om een Miele en een Siemens van circa 175 euro.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het opgenomen vermogen zegt (tegenwoordig) weinig over de prestatie van een stofzuiger. Het gaat om de totale constructie, waardoor stofzuigers met minder opgenomen vermogen zeer krachtig kunnen zijn.

Zo heb ik onlangs mijn (max) 1500 W stofzuiger vervangen door een energiezuinig exemplaar (klasse A) max 700 W. Beide apparaten van bekend merk/fabrikaat (een van de 2 die je zelf noemt). Beide ongeveer hetzelfde (slede-)model.

De nieuwe stofzuiger zuigt véél krachtiger dan de oude ooit gedaan heeft en is daarbij ook nog eens beduidend stiller. Wat we belangrijk vonden is dat de nieuwe stofzuiger lichter is (we worden een dagje ouder...) en dat er een lang snoer aan zit. Zodat je niet elke keer de stekker hoeft te verplaatsen en in één keer een hele trap kunt zuigen.

Het is beter de diverse consumentensites langs te gaan en meningen van gebruikers te lezen dan af te gaan op het gespecificeerde vermogen. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu