Stickervellen om sorteerkast/assortimentsdoos te labelen?

Cj0

  • #1
Ik wil mijn "garage" opruimen zodat ik de benodigde schroeven sneller kan terugvinden.

Ik ben van plan om assortimentsdozen te gebruiken. Nu vraag ik mij af of er kant-en-klare stickervellen zijn die gebruikt worden om sorteerkosten/assortimentsdozen/vakkenkasten/ schroevenkisten/schroevenkoffers/magazijnen met schroeven van labels te voorzien. De schroevenfabrikanten gebruiken zelf duidelijke iconen op hun verpakkingsetiketten. Dat zie ik graag als stickerset, om op mijn eigen verpakking te plakken.

Het beste wat ik tot nu toe gevonden heb zijn:
1. de Amerikaanse "Garage Organizer Labels" van Steellabels, met foto's van schroeven in plaats van duidelijke iconen

2. het Duitse Schraubenkiste lettertype van Peter Wiegel, nu moeten er nog stickers van gemaakt worden...


Is iemand bekend met waar kant-en-klare stickervellen (zonder taal) te koop zijn om schroefverzamelingen te structureren?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ken dat soort voorbedrukte stickervellen niet. Zelf schrijven op een sticker kan toch ook?

Veel van die assortimentsdozen hebben een vakje waar je een kartonnetje in kan schuiven.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kunt de betreffende 'stickers' ook maken door in een tekstverwerkingsprogramma teksten met kader te maken, de kaders precies op de maat van de gewenste stickers.
(Eventueel exact passende tabellen maken)

Zorg dat de kaders overeen komen met etiketten, zoals je ze bij boekwinkels ed. als vellen kunt kopen.

Dan print je in één keer een aantal 'stickers'. Plak er doorzichtig folie overeen (vroeger heette dat oa. boeklon). Ook de koop bij die heel actieve winkel. Breed doorzichtig plakband gaat ook. Alleen opletten dat het plakband er netjes zonder vouwen op komt. Het beste kun je daartoe het vel even aan je tafel vastplakken met een paar kleine stukjes tape. Dan wordt het niet omhoog gezogen door statische elektriciteit.

Dan knip je de stickers uit en plakt ze op dun karton. Waarmee je perfecte 'kaartjes' voor in je onderdelenlaatjes hebt gemaakt.

Ik maak op die manier ook kleine stickertjes om de versleten opschriften van m'n toetsbord te vervangen. Natuurlijk geen karton eronder, de etiketjes (met daarop een laagje plakband) plak ik direct op de toetsen. En omdat ik een zwart toetsbord heb, zijn het witte letters op zwarte achtergrond.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik maak etiketten altijd zelf, gewoon in Word en Paint. De eerste is even puzzelen met het formaat, maar zodra je dat goed hebt kun deze als voorbeeld gebruiken voor de ret. Voor de administratie in huis (op de ordners) print ik deze uit, knip ik ze iets kleiner uit (ze zijn dan iets kleiner dan ze moeten zijn) en plastificeer ik ze met een lamineerapparaat. Vervolgens knip ik deze weer uit en hebben ze de goede maat.

Met het speciale lettertype, Word, een schaar en lamineermachine heb je alles om de etiketten te maken. Nieuwe bijmaken of een nieuw soort schroef / bout kun je zo (bij)maken.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Gewoon zelf labels maken met je label maker.


zo'n ding is vaak wel tussen de 10 en 20 euro te koop (en zijn ook wel duurdere) en je kunt zelf de lettergrote, letterafstand, lettertype enz. instellen en bij sommigen kun je zelfs 2 regels boven elkaar afdrukken.
Wel er op letten dat je er een koopt waar je de plakstrook makkelijk van kunt verwijderen.
Grote voordeel is dat de sticker goed blijft plakken (veel beter dan bij de oude lettertangen van vroeger) en dat de tekst aan de zijde van de plaklaag zit en daardoor dus ook moeilijk slijt.
Ik denk dat die op de foto er al wel een jaar of 10 opzitten. Zelf heb ik een gele Industrial uitvoering en daar zitten ook zo'n 150 symbolen op.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu