Sterkere lampjes in de ETNA AP290RVS afzuigkap. Is dat erg?

Knijntje

 • #1
Hoi allemaal,

It's all in the title... Kan het kwaad om i.p.v. de 2,8 watt LED lampjes er 6 watt LED lampjes in te draaien? Er zit een sticker aan de bninnenkant waarop staat dat er maximaal 2.8 watt in mag per lampje. Ik heb even een 6 watt Hue lampje geprobeerd en dat was natuurlijk geen probleem. Ik wil namelijk graag dat de lampjes aan gaan wanneer ik de keuken binnenloop. De originele twee lampjes vragen samen dus 3,6 watt en de Hue lampjes samen 12 watt. Zou het echt kwaad kunnen? Of meer na jaren van gebruik misschien een keertje?? Heeft iemand daar een idee van?

Oh, en nog een vraag trouwens :). Kan ik het stopcontact voor deze ETNA AP290RVS IN de RVS koker maken terwijl ik hem gebruik als recirculatie afzuigkap? Het zou wel makkelijk zijn. Maar wordt het dan niet een vette en gevaarlijke boel binnen in die koker? Daar twijfel ik even over. Waar anders zou ik zeggen. Toch even checken bij deze! (Je weet wel..., die RVS koker die tot aan het plafond loopt).


Alvast bedankt!
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  In de koker zit een buis, daarnaast kan een stopcontact.
  De voeding voor de leds en de warmtehuishouding is afgestemd op die 2.8w leds, 12w aan extra belasting zal het niet tof vinden.
   

  Knijntje

  • #3
  Omdat ik de kap als recirculatiekap ga gebruiken dacht ik dat ik zonder buis kon draaien eigenlijk. Maar ik begrijp dat ik dus tóch een buis moet gebruiken? En tot hoe hoog laat je die buis dan komen bij een recirculatiekap? Die buis heeft verder geen functie toch? (behalve de lucht tot voorbij het stopcontact voeren)?

  Ja? Krijgt die LED zijn voeding via electronica? Hmm..., dat is wel jammer dan :(. Dan zal ik het maar niet doen... Als het alleen om de warmteontwikkeling ging durfde ik het misschien wel aan...
   

  Knijntje

  • #4
  Ik kom er gewoon achter dat ik een soort tussenstuk moet gebruiken. Er staat niets over in de handleiding. Maar het tussenstuk is breder dan de RVS koker (zie foto's). Kent iemand dit? Ik zal hoogstwaarschijnlijk iets niet begrijpen.... Wie heeft de verlossende tip? :)
  1211212.jpg
  12.jpg

  1212121212.jpg
   
  Laatst bewerkt:

  Sleutelmeneer

  • #5
  De koolstoffilters worden binnen in de kap bij de ingangen van de motor geplaatst. Koolstoffilters filteren het vet en verzadigen ook. Die moet je geregeld vervangen. Maar daardoor zal het geen vette zooi in je schouw worden due. Het deel wat jij hebt ziet eruit als een verloop van rond naar platte buis. Voor in een koof o.i.d.
  Hij past sowieso niet in de schouw dusja. Niet gebruiken.
   

  Knijntje

  • #6
  Ja het koolstoffilter begrijp ik op zich wel. Die heb ik al geplaatst.

  Dit tussenstuk is een luchtverdeler. Ik dacht eerst ook dat het een verloop was naar een platte afvoerbuis. Maar het split de lucht in tweeen; één deel wordt naar rechts geblazen en het andere deel naar links. Dit komt overeen met de recirculatiesets die verkocht worden.

  Helemaal bovenin de RVS koker/chimney zitten links en rechts roosters van exact dezelfde afmeting als de platte uiteinden van de luchtverdeler. Het lijkt wel of die groeven in die luchtverdeler er zitten om het zelf op maat te kunnen snijden voor jouw model/merk afzuigkap. Er is inderdaad wel een groef die wel overeenkomt met de maat van mijn schouw.

  Zo'n luchtverdeler zou ook voorkomen dat er stof e.d. recht naar beneden in de motor kan vallen. Dus op zich wel handig. Maar ik denk dat ik moet gaan bellen met Etna joh! Stom dat er niets over in de handleiding staat..

  Het andere vreemde is dat er geen buis en slangenklemmen meegeleverd werden, maar wel de luchtverdeler. Daardoor weet ik niet 100% zeker of dit recirculatiesetje/luchtverdeler ductless/buisloos gebruikt moet worden. Want sommige gebruik je zonder buis; dan zet je hem erop en klaar...

  Echt weird!
  323232.jpg
  3232.jpg
   
  Laatst bewerkt:

  Rooster

  Specialist Geluid
  • #7
  De lampen zijn 230V. Er zit dus geen 12V voeding in de afzuikap voor de lampen. Het zou kunnen dat een 6W lamp op deze plek te veel warmte produceert, wat de levensduur van de lamp kan beperken of oververhitting van de armatuur kan veroorzaken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu