Stellat deurkozijn en rigips wand

Roelofjansen

  • #1
Hoi,

Ik wil een inloopkast maken van Rigips liggers/staanders in onze slaapkamer. Als toegang dient een tweetal louvreklapdeuren af te hangen in een Meranti opdekdeur-kozijn.

Ik wil geen stofdorpel toepassen omdat het tapijt van de slaapkamer overgaat in het tapijt van de inloopkast.

Nu zag ik in de handleiding van het kozijn (Elephant) dat ik een stellat onder het kozijn moet bevestigen waarbij de bovenkant van de stellat gelijk moet vallen met de afwerkvloer. De afwerkvloer is een anhydrietvloer. Ik wil eigenlijk niet de vloer uit moeten bikken zodat die stellat gelijk valt met de bovenkant van de afwerkvloer. als ik dat dus niet doet, veroorzaakt de stellat een soort drempel van 1,5cm hoog. Dat wil ik ook niet omdat het tapijt mooi egaal moet doorlopen van de slaapkamer naar de inloopkast.

Is het mogelijk/raadzaam die stellat te laten vervallen? Het kozijn wordt bevestigt aan twee rigips staanders aan weerszijden van het kozijn. Daarnaast ook nog aan de bovenkant met een ligger (ravelering) dus omvallen zal het niet.

Iemand tips?

Groeten,
Roelof.
 

Pepjo

  • #2
Die stellat heet niet voor niets stellat : die dien je te gebruiken om het kozijn te stellen.

Als je dat op een andere manier met succes kan doen, dan kan je die lat gewoon weglaten. Als je maar zorgt dat het kozijn onder en boven dezelfde afmetingen heeft en haaks blijft.
 

Pdegast

  • #3
Je kunt de stellat ook hoger op het kozijn aanbrengen, als het kozijn gesteld is en vast zit kun je de laat weghalen, doe ik altijd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu