Steenstrips op blokhut

EvdL

  • #1
Ik heb voor de vakantie een houten blokhut van 100 mm balken. Nu kwamen we op een bouw beurs in België een systeem tegen zodat we niet meer hoeven te schilderen ( niet mijn grootste hobby :roll: )

Eigenlijk is dit systeem bedoeld om een stenen gevel te isoleren / renoveren. Tegen de buitengevel wordt een isolatie plaat geplaatst waar met speciale lijm strips tegen worden geplakt die dan gevoegd worden.
Het probleem dat ik heb is dat mijn gevel niet van steen is maar van hout en bang ben dat ik problemen krijg met vocht / condens tussen de houten gevel en de isolatie platen als ik die rechtstreeks tegen de houten gevel plaats.

Heeft er iemand ervaring met isolatie op hout of tips?
 

Erikw75

  • #2
Ik zou inderdaad de platen niet rechtstreeks op het hout plaatsen.
Ten eerste voor de genoemde vochtproblemen. Er dient altijd tocht aan het hout te komen hout is een levend product (niet letterlijk) en dient te kunnen ademen. Of je dient een spouw constructie te maken.
Ten tweede zal deze contructie met ter tijd scheuren gaan vertonen als je de platen rechtstreeks aanbrengt op het hout omdat het hout werkt.
 

Millew

  • #3
Als je de blokhut alleen in de zomer gebruikt, zou ik me over condens niet zo veel zorgen maken. Die ontstaat als het binnen warm en vochtig is en buiten koud. Dat is een situatie die 's zomers niet veel optreedt.

Vocht in woningen komt vooral door menselijke activiteiten. Heeft de blokhut echt een woonfunctie voor langere tijd?
 

EvdL

  • #4
De blokhut wordt voornamelijk gebruikt voor de vakanties maar er wordt wel in de winter gestookt om bevriezing tegen te gaan.
Als we bv met de kerst vakantie gaan zet de buurman 3 dagen voor we komen de verwarming hoger zodat het zo'n 20 graden is als we aankomen.

Als we ooit nog een keer met pensioen mogen zullen we er wel een langere periode naar toe gaan maar dat duurt nog wel even :?

Hier onder een foto van de blokhut
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
11
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu