Steenschotten gebruiken op europallets bij verhoogd terras

Sylvia123

  • #1
Ik wil graag een verhoogd terras aanleggen bij mijn stacaravan. Nu heb ik 3 lagen europallets op elkaar gestapeld over een oppervlakte van ongeveer 7 pallets in de lengte en 3 pallets in de breedte. Hieroverheen wil ik dan steenschotten plaatsen om de pallets af te dekken.
Nu vraag ik me af als de europallets afgedekt worden door de steenschotten, zijn ze dan schimmelgevoelig? Is deze combinatie weerbestendig? Er komt geen overkapping.
De pallets liggen er al en ik zoek nog een duurzame maar betaalbare oplossing om de pallets mee te bedekken.
Tips zijn welkom!
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zolang de onbehandelde pallets nat kunnen worden en / of met de grond in contact komen kan het hout gaan schimmelen met houtrot tot gevolg.
 

Sylvia123

  • #3
Okay, dan zou ik eerst de pallet moeten behandelen begrijp ik. De pallets staan overigens op stoeptegels. Staat er een levensduur op pallets die weliswaar buiten staan maar wel afgedekt zijn met steenschotten? Zou dit 10 jaar houden?
En zou ik dan ook nog tegels tussen de pallets en de steenschotten moeten leggen?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Pallets zijn zeker niet duurzaam. Ik verwacht niet dat ze 10 jaar goed blijven. Je kunt beter een vlinder maken met duurzamere houtsoorten.
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #5
Er zijn ook kunststof pallets.
Maar ik zou ook gewoon een vlonder maken van duurzamere houtsoorten.
 

Sylvia123

  • #6
Ja maar het probleem is dat de europallets er al liggen liggen. Hoe kan ik deze dan op een verantwoorde manier toch gebruiken voor het terras. Eerst voorbehandelen misschien en daarna de terrasschotten erop?
Ik heb foto's geplaatst hoe ze er bij staan.

IMG_20210113_162704562.jpg IMG_20210113_162652029.jpg IMG_20210113_162847148.jpg IMG_20210113_162830320.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
Die gestapelde pallets zijn met een jaar of 3 a 4 doorgerot en dan op de stukken waar de pallets elkaar raken daar blijft water tussen zitten en rot weg
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #8
Klopt, ik heb hier thuis ook nog een stapel europallets liggen. Overgehouden van een verbouwing en bewaard want 'je weet nooit...'.

Een aantal zijn er gebruikt inmiddels maar die er nu nog liggen (3 jaar) zijn niks meer. Planken rotten door, begint bij de uiteinden. Dat wordt dus niks meer.

Probeer andere bij een tweedehands bouwmaterialen handel ofzo wat hout te scoren voor weinig. Geïmpregneerd tuinhout of misschien vlonderdelen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Op de pallets een folie leggen zodat ze niet meer nat worden. Misschien is het verstandig in het oppervlak van de pallets afschot te maken. De folie aan de randen dusdanig af laten hangen zodat er een goede ventilatie is door de pallets. Als de pallets droog blijven verlengd dit aanzienlijk de levensduur. Op de folie kan je daarna van alles leggen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu