Stank onder vensterbank

Lexie0076

  • #1
Hallo,

Graag jullie reactie, want ik weet het even niet meer. Ik ben net verhuisd in mijn nieuwe huis. Het is een oud huis (1910), maar volledig gerenoveerd (2008) met uitzondering van de keuken en het toilet (en wellicht de voorpui?). Ik heb er zeker twee maanden geklust voor de verhuizing. Nooit wat geroken. Maar ik zat er twee dagen toen ik een vreemde geur rook, in de hoek van de woonkamer, onder de vensterbank. Daar zit bij mij ook nog de gasmeter. Ik heb mijn neus erin gestoken en rondgesnuffeld. Het ruikt naar riool maar ook naar gekookte bloemkool ofzoiets. Er zit een gat op die plek in het cement, niet heel diep en ik kan met mijn hand een stukje achter de wand komen en dan brokkelt er zo een stukje wand af. Het waait door het gat en in de hoek, waar er ook geen stucwerk meer zit.
Ik wilde deze hoek toch al afwerken en de gaten dichtgooien met cement. Maar ik was niet bedacht op deze geur en nu maak ik mij zorgen.
Er ligt een vaste eikenhouten vloer in de woonkamer. Daaronder is in 2008 beton gestort. Er is geen kruipruimte. Voordat ik erin ging heb ik de spouwmuren rondom laten injecteren tegen optrekkend vocht. En ik heb achteraan in het huis de keuken en het toilet laten renoveren.
De loodgieter is ook komen snuffelen. Hij vond het moeilijk om te detecteren of het een echte rioollucht was. Na lang snuffelen, besloot hij dat dit niet zo was. Omdat hij het een rare plek vond, en er een flinke tocht van buiten komt. Hij denkt dat de plaat op die plek vervangen moet worden. Mogelijk hout of betonrot. Deze muur onder de vensterbank klinkt hol en het lijkt alsof het gewoon bestaat uit houten platen. Of gipsplaten. Het is in ieder geval niet gestuct.
Aan de buitenzijde in die hoek zit een regenpijp. Die is niet verzakt. Er zitten twee ventilatieroosters onder aan de voorgevel.
Aangezien de vloer onder de woonkamer is gestort en de leidingen zijn vernieuwd, hooop ik maar dat het probleem niet in het riool zit. Want dan kan ik er moeilijk bij. Of mogelijk is het het riool bij de buren?
Ook ben ik bang voor schimmel. Maar ruikt schimmel naar boerenkool? Het lijkt of de lucht steeds sterker word. Ik heb de gaten even met papier gestopt en de plek afgedekt met doeken, zodat ik het minder ruik. Maar wat kan het zijn?
Morgen komt de aannemer kijken. Ik denk dat we zowieso moeten kijken wat er achter die gasmeter zit. En verder dan?
Ik ben benieuwd naar de reacties.

Bedankt alvast!
Lexie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Misschien zijn het muizen of zelfs een steenmarter die in de spouw zitten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Klinkt idd als ongedierte. De urine en uitwerpselen daarvan kunnen flink stinken.
 

Lexie0076

  • #4
Ongedierte? Dan moet ik toch iets van gekrabbel of gepiep horen? En ik hoor niks. Zitten die beesten ook in de stad?
Ik twijfel nu of het niet toch het riool kan zijn. De buren hebben ook last van een rioollucht, alleen bij hun in de gang en die zit aan de andere kant. Bovendien is het pas erger geworden nu ik in het huis woon. Zou dat kunnen komen omdat ik de riolering nu intensiever gebruik?
Ik ben radeloos. Van woongenot in mijn nieuwe huis is nu totaal geen sprake.
Zou het ook het riool in de straat kunnen zijn?

Lexie
 

Lexie0076

  • #5
Ik denk dat ik toch eerst wil uitsluiten of het riool wel in orde is. Heeft iemand ervaringen met *? Dan hoor ik dat graag!

Dank alvast.
Lexie

We doen niet aan bedrijfsbeoordelingen - mod
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Laat een camera inspectie uitvoeren.
 

Lexie0076

  • #7
Nou, uit de rookproef is gebleken dat mijn riool prima in orde is. En dus hebben de buren het ook gedaan. En jawel, bij hun stond de rook in de gang en woonkamer! Zij hebben dus een probleem en ik niet. Nou ja, als zij er niets aan doen blijf ik in de stank zitten. Daar ben ik wel een beetje bang voor. Wat kan ik doen om hun te bewegen snel actie te ondernemen?
 

Stefan666

  • #8
Het netjes vragen ?
 

Susan Oude Elberink

  • #9
Het is al een hele tijd geleden dat jij dit probleem ( vreemde bloekoolachtige stankoverlast) opperde. Hoe is het daarna verlopen?
Wij hebben een vrijstaande jaren 30 woning en exact dezelfde klachten.
Ook onder de vensterbank in de hoek, ook een eiken vloer en precies die vreemde bloekoolachtigegasgeur die soms komt opdagen. Onze vloer is vanonderen geïsoleerd met pur.
Ons riool is inmiddels ook aan een rookproef blootgesteld en blijkt meerdere scheurtjes te hebben, waar komend zomer mee aan de slag moeten. De afvoer loopt bij ons niet onder de woonkamer en juist daar is de stank waarneembaar.
Ben benieuwd of jij het probleem achterhaald hebt? Hoor het graag
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu