Stadsverwarming geeft klap bij afslaan verwarming

Rennieee

  • #1
Zodra onze kamer op temperatuur is, en de Honeywell thermostaat zegt dat er geen warm water mee naar de radiatoren hoeft, sluit onze Honeywell VC8015 de klep. Echter, dit lijkt te abrupt te gaan, waardoor er een klap door de leidingen galmt. Daarnaast is het al een keer voorgekomen dat hij überhaupt niet meer dicht ging, wat gelukkig snel weer opgelost was door het motortje eraf te halen en de cartridge een paar keer goed heen en weer te doen.

Mijn vraag is echter: zou het aan de cartridge of aan de Honeywell klep liggen? Ik lees veel slechte verhalen over de Honeywell 8015. Daarnaast lijkt de cartridge nog gewoon goed in te drukken te zijn en 'gewoon' zijn veer functie nog te hebben. Kan ik er dan vanuit gaan dat het dus aan het motortje ligt?

Tenslotte de vraag, stel ik wil het motortje vervangen, kan ik dit ook 1 op 1 vervangen door de 8010 ipv 8015?

Alvast bedankt! :)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
In 90,%van alle CV toestellen zit een Honeywell drieweg en tevens is het een van de meest gebruikte kleppen in stadsnetten dus dat er veel problemen mee zijn klopt niet er zijn alleen heel veel kleppen en een aantal met problemen.
De cartridge loopt bij u vast en schiet dan opeens los als de motor al helemaal dicht staat en dat geeft die knal. Cartridge wisselen dan moet het over zijn.
Als je bij langzaam handmatig indrukken en langzaam handmatig op laten komen er op het laatste stuk duidelijk extra druk gegeven word vanuit de cartridge kan er een probleem zijn met een inregelventiel en/of drukverschil regelaar.Deze onderdelen zijn niet door u te herstellen en niet uw eigendom.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu