Spuitverf in huis gebruiken

Martineklust

  • #1
Ik ben wat meubels aan het verven met bussen spuitverf.. Zit dus flink wat drijfgassen en ether in. Het beste zou zijn om het buiten te doen, maar daar heb ik geen goede mogelijkheid voor.

Ik heb een spuithok gemaakt onder de trap met een dikke folie en blijf daar zelf buiten, maar de drijfgassen komen daar natuurlijk toch nog doorheen en zijn wel erg behoorlijk! Ook als ik ramen en deuren openzet

Is er een speciaal mondkapje in de handel hiervoor of zijn er andere tips? een natte doek gebruiken ofzo??
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Mondkapjes worden gebruikt in stoffige ruimtes.
Tegen oplosmiddelen moet je dus een masker met filters gebruiken.

Maar je moet dit dus eigenlijk helemaal niet willen in huis.

Waarom spuitverf en niet gewoon met kwast en roller?
 

Martineklust

  • #3
Ah mn vader heeft een goed idee :) een grote ventilator naast me neerzetten, dat doet uiteindelijk hetzelfde als de wind buiten.

en waarom ik niet met een roller en een kwast verf? omdat dat niet gaat werken, zie daarvoor mn andere topic :)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
In m'n studententijd heb ik ook wel eens wat gespoten in een kleine kamer. Met een ventilator in de raamopening. De schoepen van de ventilator werden aardig rood van de damp, ik ben bang dat m'n longen er hetzelfde uitzagen (zo voelde het wel) :roll:
 

Martineklust

  • #5
Oeps IJkenhout, de verfdampen inademen is helemaal niet goed.. dat gebeurt in mijn geval niet, want ik heb dus onder de trap een dikke doorschijnende folie geniet en dat rondom, dit ook voor het neerslaan van de verf op mn andere spullen.

Ik kan door de folie heenkijken en zo spuiten met alleen mijn arm erdoor.
Af en toe even eronder kijken en de stoel draaien.. werkt prima eigenlijk en t spuiten is ook in tien minuutjes per stoel en verflaag gebeurd.

alleen de gassen komen daar natuurlijk wel door. dus dan is een ventilator inderdaad een goed idee, blijkt ook uit jouw reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu