Sproeiarm maakt lawaai

Pollydor

  • #1
Als mijn vaatwasser draait maakt de onderste sproeiarm (dat denk ik) de laatste tijd een hels lawaai (wordt ook erger)alsof hij ergens tegenaan draait, als ik de vaatwasser open om te kijken indien er iets uit de mand zou steken dan zit alles netjes op zijn plaats. De vaatwasser maakt een alternerende wascuclus, dus boven sproeien en daarna onderaan. Telkens als hij wisselt van boven naar onder hoor je merkbaar het verschil. Zit er een rollager op de onderste sproeiarm of is deze losgekomen, kan dit gemakkelijk vervangen worden. Vorige keer dichting van de deur vervangen en nu dit :( zijn dikke vrienden aan het worden mijn vaatwasser en ik :wink:
alvast bedankt

mvg
 

Fiesiekus

  • #2
Merk, type etc.
 

Pollydor

  • #3
Whirlpool ADG 7566 SER. 33 0235 016665
sorry vergeet dit telkens weer :oops:
 

Fiesiekus

  • #4
Die sproeiarmen hebben geen lagers en zijn vrij eenvoudig te verwijderen & te controleren/verwisselen; begin eens met 'm los te halen. Misschien zie je dan de oorzaak.
 

Pollydor

  • #5
Sproeiarm idd gemakkelijk losgekregen blijkt nu onderaan volledig gescheurd te zijn :? , zal uit balans geweest zijn tijdens het draaien vandaar het lawaai, alvast bedankt voor het helpen

mvg
 

Fiesiekus

  • #6
Graag gedaan. Houd me s.v.p. op de hoogte van de vorderingen.

Ik heb ook zo'n kreng staan nl :? .
 

Pollydor

  • #7
Ziezo, nieuwe sproeiarm onderaan netjes terug geplaatst (ging heel vlot)en even het spoelprogramma gebruikt om te testen, en ja hoor draait net weer zo stil als voorheen :D Heb van de uitbater van Handyman een gedetailleerde lijst met alle onderdelen en bestelnummers van dit type gekregen handig voor de volgende keer (al hoeft dit niet meteen) :lol:
indien ik hier iemand mee kan helpen dan hoor ik het wel
type= Whirlpool ADG 7566 servicenr. 8542 566 01710
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu