Spackspuitmuur repareren

Hellen01

  • #1
Hallo,

Ik heb even een vraag over het herstellen van een spackspuitmuur.
Omdat er een kop koffie gevallen is zitten er nu koffievlekken op mijn witte muur.... Deze wil ik dus nu graag texen maar ik loop tegen het feit aan dat, ivm nieuwbouwhuis, de rand tussen de muur en plafond wat gescheurd is. Ik ben dus bang dat als ik de muur ga verven/texen de losse stukken er af vallen. Heeft iemand een idee hoe ik dit het beste kan wegwerken/repareren? Ik wil ivm kosten namelijk mijn muren eigenlijk nog niet opnieuw laten stucen.
 

Robbie01

  • #2
Hallo, heb ik ook eens gehad. Er is wel een oplossing om het bij te werken . Haal de loszittende delen eraf.maak eerst goed schoon. Strijk het voor met hechtmiddel.Maak een papje van gips,niet te dik, en neem een kwast met iets stug haar. Doop hierin je kwast en hou de kwast bij de open vlekken. Wrijf nu met je vinger over de kwast en spetter de gips tegen het plafond. Doe dit een aantal keren totdat het op de omgeving lijkt. Laat het goed drogen en verf/Tex erna . En kijk je ziet er bijna niets meer van. Succes.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou beginnen met goed schoonmaken van de koffievlekken. Daarna indien nodig de wand opnieuw verven.

De krimpscheuren in de hoek tussen wand en plafond heb je altijd en er is geen nieuwbouwwoning die ze niet heeft. Wand en plafond zetten en krimpen anders waardoor de overgang (naad) gaat scheuren. Dat wil niet zeggen dat het stucwerk los zit. Daar hoef je dus niet bang voor te zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Plaats even een foto om te zien hoe de scheuren eruit zien en hoe groot ze zijn.
 

Hellen01

  • #5
Inmiddels heb ik de muur 'gewoon' opnieuw geschilderd en gelukkig liet er niet veel van het stucwerk los! (Echt een opluchting want het zag er echt uit alsof het veel losser zat). Met de nieuwe laag verf vallen de plekjes waar het stucwerk wel eraf is gelukkig niet heel erg op dus ga het voorlopig zo laten.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Wa2ygo

  • #6
Mooi. Mocht het nodig zijn om de plekken in de toekomst toch bij te werken, dan zijn hier wel een aantal middeltjes voor verkrijgbaar. Zo is er acrylaatkit met korrelstructuur voor het bijwerken van naden. Ook is er vulmiddel met korrelstructuur verkrijgbaar (bijvoorbeeld voor het wegwerken van schroefgaten). En er zijn ook spuitbussen in de handel voor het bijwerken van grotere vlakken. Helemaal onzichtbaar wegwerken met zo'n spuitbus is wel lastig heb ik ervaren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu