Spack plafond verven - isoleerverf?

Cor van Delft

  • #1
Na uitvoerig diverse onderwerpen gelezen te hebben over het verven van spack plafonds is mij een ding nog niet duidelijk.
Het zit er bij ons nu ca 8 jaar op. Er is de eerste jaren gerookt in onze woonkamer en dan bedoel ik flink. Er zit dus nicotine aanslag op het plafond. Nu begrijp ik dat je het beste eerst een isoleerverf moet aanbrengen. Deze heeft neem ik aan geen lange open tijd. Krijg je dan niet alsnog de veel beschreven baanvorming?
Het is de bedoeling na deze laag een professionele A merk kwaliteit te gebruiken. dus geen verf uit de bouwmarkt.
Of volstaat een grondige reiniging met een biologisch reinigingsmiddel en dan de professionele verf aanbrengen.

Met vriendelijke groet,

Cor
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Een met nicotine besmet mineraal oppervlak is vet. Water (gedragen) muurverf en olie, want dat is vet, gaan niet samen. Omdat olie op water drijft zal dit in muurverf wat is opgebracht altijd doorslaan naar de oppervlakte.
Dit neemt u na noeste arbeid dan waar als gele vlekken.
Nicotiine moet dus gebonden worden en dat is nu de mooie eigenschap van isolerende muurverf. In 1 of 2 lagen aangebracht kan de aanslag niet meer door de isolatielaag naar de oppervlakte migreren.
Het spreekt vanzelf dat een A Klasse muurverf een estheties mooier resultaat geeft dan een sulerdeluxe eigenmerk bouwmarkt aanbieding.
Extra ontvetten met een biologische verfreiniger kan altijd en zal zeker helpen op een gladde minerale ondergrond. Maar een spack ondergrond is vrij ruw en niet met een sponsje af te nemen.
 

Cor van Delft

  • #3
Dank u wel voor u reactie. Nu kan ik vooruit.

Met vriendelijke groet,

Cor van Delft
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu