Sorry, nogmaals voorstrijken en latex, ervaring?

Swblom

  • #1
Ik weet dat er veel over geschreven is, misschien wel daardoor raak ik niet van mijn vraagteken af. Dus, specialisten gevraagd.

Ik heb een aantal kamers die glad gestuuct zijn en die we nu willen gaan latexen. Door dit forum wijs geworden heb ik bij de verfspeciaalzaak geopperd dat het wellicht het beste was om met verdunde latex voor te strijken.
Zij hebben mij geadviseerd dit niet te doen, beter is het om met 1 op 5 verdunde Flevopol met daarin een paar scheppen latex voor te strijken. Nu heb ik dus een paar emmers Flevopol en uiteindelijk na het herlezen van dit forum toch een hoop twijfels.

Heeft hier iemand ervaring mee, wat te doen? Wellicht een paar tips bij het gebruik van de Flevopol?

Na de voorstrijk komt er een latex op die in 1 keer zou moeten dekken, geen goedkoop bouwmarktspul.

Alvast bedankt
 

Fiesiekus

  • #2
Lastig.

Ik heb van dit forum begrepen dat Flevopol juist als voorstrijk voor het stuccen wordt gebruikt. Het zou wel de zuigende werking van de ondergrond op kunnen heffen.

Maar dat doet verdunde latex ook al. Het enige verschil met jouw vorostrijk aanpak is dat je veel minder latex en daarvoor in de plaats dus Flevopol gebruikt.

Zou dus kunnen werken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
WELKE Flevopol heeft u? Diepgrondeer? Voorstrijk?

Aangenomen dat u voorstrijk hebt aangeschaft dan kunt u dit gebruiken om de onregelmatige zuiging in de ondergrond op te heffen.

Lood om oud ijzer: verdunde latex doet dit ook.

Werkt u in kleur af, dan is het voorstrijken met verdunde latex in de toplaagkleur aan te bevelen. Spaart u mogelijk een arbeidsgang uit.

Werkt u in wit / gebroken wit af dan is voorstrijken met Flevopol een optie.
 

Swblom

  • #4
Ik heb de voorstrijk van Flevopol (die ook voor stucwerk gebruikt kan worden). Het advies op de emmer is om die, zoals gezegd, flink te verdunnnen bij het latexen.

Dus, Fiesikus en Kees de schilder, hartelijk dank voor de reaktie. Ik ga zoals door de verfspeciaalzaak geadviseerd met de Flevopol aan de slag en zal als dit item nog niet gesloten is een update posten over het resultaat. Misschien heeft een ander er nog iets aan.

Bedankt!
 

Fiesiekus

  • #5
Ben razend benieuwd naar het resultaat. Denk dat 't heel belangrijk is dat we horen hoe e.e.a. afloopt.
 

EGeen

  • #6
Flevopol is top spul, maar wordt voor veel verschillende dingen gebruikt waardoor er nog wel eens vragen oprijzen... Maar suc6
 

Swblom

  • #7
Zoals beloofd een update. We hebben volgens aanwijzingen de Flevopol met water aangelengd (1 op 3) en er nog een scheut goede latex bijgedaan. Daarna heeft het een paar dagen gedroogd (was met andere dingen bezig)
Gisteren heb ik de eerste kamer gesausd en dat ging prima. Bij het opbrengen van de latex zie je dat die helemaal egaal opdroogt, dus niet allerlei vlekken e.d.

Ik kan dus zeggen dat het werkt met de Flevopol, ik kan natuurlijk niets zeggen over een vergelijk met sterk aangelengde latex.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
1
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu