Snoerschakelaar

Diana1965

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag.

Ik heb op dit moment een schemerlamp in het raamkozijn staan. Uiteraard zit er aan de lamp een stekker en er zit ook een snoerschakelaar tussen de lamp en de stekker.

Nu wil ik nog eenzelfde schemerlamp in het raamkozijn plaatsen en de beide lampen met 1 snoerschakelaar aan en uit doen.

Als ik dan twee keer 1 draad van lamp 1 en 1 draad van lamp 2 in elkaar draai en dan weer in de snoerschakelaar monteer is dit dan veilig of mag dit in het geheel niet.

Graag uw reactie
 

Beste Klussert

  • #2
Hangt geheel af of dit veilig kan in de bestaande aansluiting van de snoerschakelaar. En of de snoerschakelaar het extra vermogen kan schakelen maar dat zal haast wel. Staat er een maximaal vermogen of stroom op de schakelaar?
 

Diana1965

  • #3
Hoi,

Bedankt voor je reactie.

Ik kan zo niet lezen wat het vermogen is op de snoerschakelaar.

Maar met het vermogen bedoel je dan het totale wattage van de schemerlampen. En zoja als het vermogen van de snoerschakelaar voldoende is, dan zou het mogelijk zijn.

Als het totale wattage van de schemerlampen bijv. totaal 60 watt is, wat zou er dan als vermogen op de snoerschakelaar moeten staan?

Alvast weer bedankt voor je reactie.
 

Beste Klussert

  • #4
Hoi, meestal staat er een amperage zoals 5a dus vijf ampere. Dat haal je niet met zulke lampjes dus dat moet veilig zijn. Doen dus, succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu