Snoer (met trafo) vervangen

Marie1969

  • #1
Er zit los contact in het snoer van mijn tondeuse. Nieuw is het niet meer verkrijgbaar en ik wil een nieuw snoer aanbrengen mbv kroonsteentjes. Is dat mogelijk en kan ik daar normaal Electra draad voor gebruiken. Ik wil aan beide kanten een stuk oud draad laten zitten.

16175375421804409789696957407499.jpg 16175375991985952227790513917979.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Nee dat kan niet met een kroonsteen. Je kunt wel de uiteinden aan elkaar solderen en met een krimpkous weer isoleren.
 

Marie1969

  • #3
OK, dank voor je reactie. Ik kan dan de uiteinden van de oude en nieuwe draad aan elkaar solderen? En is een krimpkous noodzakelijk? Het is voor thuisgebruik en ik weet eigenlijk niets van krimpkousen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Ja dus de uiteinden van draad 1 aan elkaar solderen en ook de uiteinden van draad 2 aan elkaar solderen. Het is een soort tweelingsnoer.

Ja krimpkous is noodzakelijk. Als de twee solderingen elkaar raken dan blaas je de adapter op en heb je nog niks.

Krimpkous kun je online volop kopen en kost bijna niets. Je knipt een stukje krimpkous af en schuift dit over de ader voordat je ze aan elkaar maakt. Nadat ze aan elkaar gesoldeerd zitten, schuif je de krimpkous over de soldering heen en maak je hem heet. Dan krimpt die uit zichzelf mooi strak om de soldering heen.

Mooiste is om twee lagen krimpkous te doen. Om iedere ader eentje en daarna ook nog om de twee aders samen.
 
  • Like
Waarderingen: XanderH

Marie1969

  • #5
Duidelijk verhaal. Dat moet lukken.
Heel erg bedankt.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #6
Ik zou het anders doen, een stuk snoer met het stekkertje dat in je tondeuse gaat is wel te vinden, eventueel van een oude adapter af knippen, er is vast wel iemand in je kennissenkring die een oud apparaat heeft dat overbodig is.

Dan heb je nog maar 1 verbinding die je hoef te koppelen. Ik zou hiervoor een aan uit knop voor een lamp kopen. Dan kun je het in het lichtknopje bevestigen en heb je een fatsoenlijke trekontlasting. Eventueel wat isolatietape om het snoer als het ter plekke van de trekontlasting niet dik genoeg is.
 

ABCDE

  • #7
Is het gewoon een rond stekkertje? Dan kun je gewoon een nieuwe adapter kopen. Of alleen een nieuw stekkertje.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu