SMEG vaatwasser afvoerslang vervangen

Muzeus

 • #1
Na de aanschaf van een 2e hands vaatwasser (merk SMEG, type LSA 6147 BH) bleek de afvoerslang lek te zijn.

Op internet diverse video's bekeken om de afvoerslang te vervangen. Het leek betrekkelijk eenvoudig.

Nadat ik de bestelde afvoerslang had ontvangen, heb ik de vaatwasser aan de achterzijde geopend. Helaas, bleek het een dichte trommel, dit in tegenstelling tot de video's die ik heb gezien. Ik kon dus niet bij de afvoerslag komen. Ook onderin (zie foto 5) kan ik er niet bijkomen. Het lijkt of het met popnagels vastzit. Ik een het linker (gezien vanaf achteren) zijscherm losgeschroefd, maar helaas blijft die op 1 schroef vastzitten. deze schroef kan je verwijderen als de 'plastic drempel' onder de voorzijde van de deur is verwijderd (foto 2 t/m 4). Ik heb van alles al geprobeerd maar krijg dit niet voor elkaar. Wie kan mij de juiste adviezen geven?

Alvast bedankt,

Jacquelien

IMG_7232.JPG IMG_7233.JPG IMG_7234.JPG IMG_7235.JPG IMG_7231.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fabrice

  • #2
  zit die plint vooraan er niet opgeklikt?
   

  Muzeus

  • #3
  Dat zou best kunnen, alleen weet ik niet hoe ik deze eraf kan krijgen/klikken.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar beschik wel over een onderdelenlijst van dit apparaat.
  Volgens die onderdelenlijst is het bestelnummer van de plint: 699450786.
  Toen ik met dat nummer afbeeldingen zocht, vond ik deze afbeelding (afbeelding is copyright beschermd, maar zo mag het), waarop de achterkant van die plint te zien is. Klik op de kleine afbeelding om een vergroting te verkrijgen.

  Wellicht kun je met behulp van die afbeelding beter zien waar en hoe ie geklemd zit en waar je eventueel een schroevendraaier tussen moet steken om hem los te krijgen. :wink:
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #5
  Sommige vaatwassers hebben gewoon een verwijderbare bodemplaat.
  Leg hem eens op zijn zij.
   

  Muzeus

  • #6
  Dank jullie wel. Ik probeer de vaatwasser morgen weer uitklaar te halen en/of zij zij te leggen. Ik hou jullie op de hoogte van mijn bevindingen.
   

  Muzeus

  • #7
  Het duurde wat langer dan verwacht. S. Oldeerbout had gelijk. Nadat de vaatwasser op zijn linkerzijde was getild, bleek je de bodemplaat te kunnen verwijderen. De afvoerslang zat met een klem net boven de waterpomp. Het was niet eenvoudig om de klem te verwijderen. De klem die de afvoerslang op zijn plaats hield zat namelijk naar binnen gedraaid en was niet met een tang te bereiken. Door drie schroeven van de waterpomp los te draaien kon je een deel van de waterpomp losmaken (bleef wel aan een draad vast zitten) en was het mogelijk om met een tang de klem los te maken. Vervolgens de kapotte afvoerslang verwijdert en de nieuwe geplaatst. Vanwege de hoek in de afvoerslang ging ook dit niet eenvoudig. Door siliconenspray op het rubber te spuiten, was het mogelijk de klem, na deze in te drukken, over de hoek te schuiven. Vervolgens de waterpomp weer gemonteerd en de bodemplaat op zijn plaats aangebracht. Nadat de vaatwasser weer rechtop was geplaatst en was aangesloten draait hij weer als een zonnetje. Dank voor jullie reactie en wellicht hebben anderen nog iets aan bovenstaande.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu