Smalle opsluitband

Kaajee

  • #1
Heeft iemand hier een lumineus idee?
Ik heb een terras waar de laatste tegelrij grenst aan een hele smalle border/groenstrook. Deze laatste rij tegels verzakt nogal (geen opsluitbanden gebruikt indertijd). De terrastegels kunnen onmogelijk opgeschoven worden en ik heb eigenlijk geen ruimte om een normale opsluitband (van 5 cm) te gebruiken, daar anders de heesters in de groenstrook in verdrukking komen. Wat zou ik wél kunnen gebruiken om te voorkomen dat de tegels verzakken? Bestaat er een hele smalle opsluitband? Ik zie ook wel kunststof opsluitbanden (op rol) maar die lijken meer bedoeld om bijv. grind om z'n plek te houden. Zou zoiets ook afdoende kunnen zijn voor (zware 40x40) tegels?
Een houten plank zou wellicht kunnen, naar is minder bestand tegen de omstandigheden lijkt me.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Iets van een composiet plank erlangs misschien? Desnoods her en der gesteund met wat metalen pinnen de grond in langs de plank af.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Cortenstaal of verzinkt stalen kantopsluiting.
 

ABCDE

  • #4
Tegels afslijpen?
 

Kaajee

  • #5
Dank, hier kan ik wel wat mee inderdaad. Afslijpen tegels is niet echt een optie helaas; er zit nog een soort 'sier randje' aan de tegels, dan wordt het er niet fraaier op.
Door jullie ideeën kwam ik ook op zgn. 'beschoeings planken; hardhout, dat ook veel voor kade-wanden wordt gebruikt, dat zou ook wel kunnen denk ik toch? Voordeel is dat die ook in wat bredere maten komen, bijv. 20cm. Dan kunnen ze redelijk diep de grond in ter 'verankering'.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
in principe kan je alles gebruiken wat een tijdje tegen vocht kan en niet roest.
 

Willem52

  • #7
Plaats achter de beschoeiingsplank wel enkel hardhouten palen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu