Slot voordeur

Diek

  • #1
Ik krijg onze voordeur niet meer open. Het slot betreft een driepuntssluiting. De sleutel krijg ik ongeveer anderhalf keer omgedraaid maar dat is dus niet voldoende om ervoor te zorgen dat alle sloten volledig teruggedraaid worden in de deur. Waar ik bij kon heb ik de sluitingen ingespoten met WD40. Ik heb tevens de reservesleutels geprobeerd maar allemaal zonder het gewenste resultaat. Wie heeft een idee waarmee ik het slot weer volledig meer open krijg?
 

Sjanneke

  • #2
Vorig jaar, ook rond deze tijd had ik ook zoiets en wilde de slotenmaker laten komen, omdat ik niet meer binnen kon. Hij adviseerde eerst slotspray (bij de dhzwinkel) te proberen, en dat werkte perfect.
Is een spuitbusje wat zo heet; slotspray.
Schijnt in deze tijd van het jaar vaker te gebeuren.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Ik vermoed dat de deur wat krom komt te staan en dat er hierdoor spanning op de schoten van het slot komt;

wellicht iets meer speling geven
 

Ralph slotenman

  • #4
Hallo, Wat ook goed mogelijk is bij een voordeur is dat een van de tandwielen is afgebroken (tandje er van) in het openingsmechanisme van het slot, dit kan dan halverwege vast komen te zitten. Kloppen en regelmatig open en dicht draaien geeft soms het mechanisme vrij. Kan je er aan de binnenzijde bij en is er wat ruimt kan je proberen de schoten een duwtje te geven.

succes
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Kijk of de deur ergens krom is of kiert. Duw met de kruk de deur verder in de sponning, trek naar je toe, naar boven of beneden. Controleer als de deur open is of de scharnieren nog goed vast zitten.

Zo kom je er precies achter waar het probleem zit, dat plaats je hier en je krijgt te horen hoe je dat op kan lossen ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu