Sleuf opvullen betonvloer

ejmsmeets

  • #1
Beste klussers,

Ik ben bezig om in het achtste deel van m'n schuur een vakantieappartement te realiseren. Hiervoor heb ik de oude betonvloer verwijderd 8x10 meter en ben ik opnieuw gaan opbouwen met 350 mm EPS waarop nog een 10 cm dikke betonvloer komt. Omdat ik destijds nog niet exact wist tot waar de vloer eruit moest is dit grof gedaan. De nieuwe vloer eindigt met een EPS band met daarachter een folie die helemaal onder de EPS doorloopt.

Nu heb ik dus een sleuf tussen het nieuwe deel en de oude vloer en ik graag wil opvullen. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik wilde er eigenlijk gewoon een sloot beton instorten. Het betonijzer van de oude vloer loopt tot het einde van de oude vloer door. Dus vervolgens zit er misschien 3 cm niks. Koppelen van oude en nieuwe beton kan niet omdat ik de folie niet mag doorboren.

Eventueel kan ik het ook opvullen met een combi van ronde stenen en cement zodat je een soort fundering krijgt.

Graag jullie advies.

Foto 19-07-2023 09 29 14.jpg Foto 19-07-2023 09 28 26.jpg Foto 19-07-2023 09 28 32.jpg Foto 19-07-2023 09 28 46.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Koppelen van beide vloeren zal denk ik toch al problemen geven omdat het verschillende materialen zijn en dus ook verschillend zullen gaan uitzetten/krimpen.
Ik zou het dus gewoon aanstorten maar hou er rekening mee dat er vroeg of laat op die plek een krimpscheur zal ontstaan.
 

bendegeus

  • #3
Ja ik heb dit ook gehad je krijgt het bijna niet goed. Scheuren ggaat vroeg of laat altijd gebeuren Maar als er een laminaatvloer over heen gaat zal het denk wel goed gaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu