Slecht spoelen / afpompen Miele wasmaschine

Charl65

  • #1
Goedemorgen,
Ik heb een Miele Wasmaschine W 5821
Deze geeft na het wassen de laatste tijd "controleer dosering"aan. nu is de maschine al schoongemaakt met speciaal reinigings middel van Miele, en we doseren beslist niet te veel!
Maar: de Maschine lijkt bij het centrifugeren zijn water slecht kwijt te raken.hij blijft maar schuim cetrifugeren , ook hoor je hem soms 2x klikken. vaak blijft hij ook erg lang hangen op 33 rest minuten (Lang ca 10 tot 15 minuten).
Nu heb ik alle slangen er af gehaald want ik dacht wellicht iets in de sifon slang onder de trommel, maar alles is vrij pomp schoon slangen leeg!
Zou het kunnen zijn dat de maschine niet spoelt? dat verklaart wel dat er wasmiddel in de maschine blijft,en dat hij maar blijft proberen te centrifugeren. ook komt het er vaak nat uit.
Her centrifugeren lukt wel!
Wie heeft er een idee
alvast bedankt
 

Dsterk

  • #2
Je vraaag: spoelt de machine wel? Is er 1 die je zelf zal moeten controleren. check bij elke keer dat de machine moet spoelen in het wasprogramma even of er voldoende water in de machine stroomt. als je het zeepbakje opentrekt kan je zien of er water instroomt.
Draai de waterkraan zo ver mogelijk open, om zeker te zijn van voldoende waterdruk.
Heb je die machinereiniger op 90graden laten wassen? dat is de enige temperatuur waarbij je aangekoekte zeepresten goed wegkrijgt.
 

Charl65

  • #3
Ja de maschine spoelt wel, en reinigen idd op 95 graden.
Blijft een uitdaging..............
 

Dsterk

  • #4
En als de machien afpompt: heb je dan het idee dat het water dan met een flinke straat de afvoer in sproeit, of is het meer een klein druppelend straaltje?
 

Sa-s

  • #5
Inderdaad, mijn W5929 geeft ook steeds 'controleer dosering' aan en na het centrifugeren blijft de was nat! Maar mijn machine neemt tijdens het centrifugeren opnieuw water in (je hoort het water stromen). Wil ik de was droog gecentrifugeert krijgen, moet ik de watertoevoer dicht draaien.
 

Jerommeke99

  • #6
Je trommelontluchting zit. Verstopt ! Als er water uit gaat moet er lucht in kunnen anders trekt hij vacuum ! Slan bovenop de trommel schoonmaken !
 

Rusako

  • #7
Slang verstopt van de zeepbak naar de pomp! die zit dicht
 

Peterke

  • #8
Slang van zeepbak naar pomp schoonmaken
Tuitje waar deze op de pomp zit door blazen
Y tuitje bij zeepbak schoonmaken en korte slang naar achter gaat loshalen en doorspoelen


Daarna dun slangetje wat van electronic naar ondrkant trommel gaat doorblazen en controleren op doorschuur gaatjes

Dosering op volle kuip was max 40ml !!!
Dosering controleren is te veel schuim
Sucsess
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu