Slaapkamer muur

Icarus4life

  • #1
Graag zou ik mijn slaapkamer willen verbouwen. De muur zou ik het liefst net zo willen hebben als op het plaatje hier onder, Alleen weet ik niet wat het witte is dat tegen de zwarte muur zit. Het lijkt op een grote witte plaat. Weet iemand waar ik die ergens kan krijgen en hoe die plaat heet?




Of kan ik dit met dunne betonblokken doen? of iets anders. Dankjewel.

groetjes,

icar
 

Ptah

  • #2
Het makkelijkste is waarschijnlijk gipsplaten op regelwerk. Er hoeft nauwelijks iets aan te hangen, dus de constructie kan licht zijn. Het is lastig te zien hoe dik het precies moet worden (voldoende voor het richeltje met de soepkommen). Je kunt houten regels gebruiken met iedere gewenste dikte. Neem gipsplaten met afgeschuinde kant (AK) zodat je de overgangen weg kunt werken (wapeningsband + vezelplamuur).
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Even een paar details:


Er lijkt een schaduwrand erachter te liggen, dus dan zit het niet strak tegen de muur aan. Dit is lastig naadloos te maken. Beter alleen een verdikking te maken, en die te stucen voor een naadloos geheel.
 

Millew

  • #4
Volgens mij is het geschilderd plaatwerk: MDF of multiplex. Met stucwerk is het een heidens karwei om de randen mooi strak te krijgen.

Kan ook nog zijn dat het geen echte foto is, maar een computer tekening. Dat is wat de ontwerper van deze slaapkamerinrichting doet.
Logisch dat het er dan allemaal strakker uitziet, dan dat je in werkelijkheid ooit kan bereiken.

Kijk maar eens hoe vreemd dat dienblad boven de dekens zweeft:

 

EvdL

  • #5
Het is ook knap dat er een vouw tussen de poten van het bankje voor het bed zit :)

Je kan zoiets wel maken van MDF die je bekleed met stof / leer oid.
 

Icarus4life

  • #6
Ik ga dit proberen met mdf platen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu