Singels op luifel verven

Watje4

  • #1
Op ons huis zit bij de voordeur een luifeltje. Het dak van de luifel loopt ongeveer met 30 graden ophoog, het dakje is met dunne singels (zo noem je dat toch?) gemaakt.

Nu vinden we de kleur van die dingen niet echt mooi. Het past ook in het geheel niet bij de nieuwe (kunststof) voordeur die we gaan krijgen. De rest van de luifel wordt bijpassend geverfd (hout) en wij vroegen ons af of je dat dakje ook kan verven. Iemand enig idee en zo ja: met welke dingen hou je dan rekening en welke verf moet je gebruiken ...

(ik zal ff zoeken, ik heb nog een foto van dat luifeltje ergens)

Edit: Foto gevonden !

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u daar drie mensen voor nodig ? :wink:

Er bestaat verf op bitumenbasis, ik weet niet of en hoeveel kleuren er te koop zijn, misschien is mengen met pigment een oplossing.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
Er bestaan dakverven voor shingles , in een aantal standaardkleuren. De regel is : ontmossen, saneren, impregneren en afwerken met twee lagen verf.
 

Watje4

  • #4
Haha, ja, drie mensen nodig, 1 voor de morele support, de ander voor de kritische noot en de derde om het werk te doen :)

Bedankt voor de antwoorden. Mag ik vragen om iets meer details ?

- heeft dit type verf een naam ?
- wat is een handige manier om het mos eraf te krijgen ?
- wat bedoel je met saneren ? (gewoon schoonmaken ?)
- wat bedoel je met impregneren ? (grondverf of zo ?)

Alvast bedankt voor de moeite !
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #5
Jaja...even druk gehad met het prachtige weer....

Je dient een dakverf aan te schaffen die geschikt is voor bitumineuse ondergrond, als tenminste de shingles uit bitumen bestaan.
Ontmossen doe je eerst handmatig met een stalen borstel, dan saneer je met een antimosproduct. Vervolgens een impregneerlaag (voorstrijk) en vervolgens de 2 lagen dakverf.
Ik onthou me van merken omdat dit forum dat liever niet heeft, maar laat je bij voorkeur bij een goed verfhandelaar adviseren naar de producten die de pro's gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
13
Gerelateerde onderwerpen
Deur luifel opknappen en verfen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu