Sinds gister: Nog meer respect voor stucadoors

Arjan'74

  • #1
Gister eindelijk mijn eerste stucwerk afgemaakt. Ik heb vooraf de tips op de sites goed doorgelezen en ik ben begonnen.
Voor de andere klussers die dit nog van plan zijn heb ik nog wel een paar ervaringstips.
  1. Er gaat veel meer stucsel op de muur dan je denkt. Ik begon met (wel) 25 kg roodband in een kuip. Ik dacht nog "heb ik niet wat teveel aangemaakt..." Achteraf ruim 4 zakken nodig....
  2. Een spaarbord is wel erg handig. Hoe kan een ervaren stucadoor er tot wel 10 KG smeersel op dragen? Met hooguit 3 kg gewicht zat ik gister met verzuurde armpjes te puffen. Trouwens, opvangen van gemorst stucsel met het spaarbord is voor een beginner niet rendabel. Ik ving een drup maar hield daarbij het bord zo scheef dat ik zeker 1 Kg verloor....
  3. Insnijden van het stucsel voor het verwijderen van de geleiders moet dus wel even gebeuren. (Schade was gelukkig nog goed op te lossen...)
Zo ging het nog wel even verder...
Eindresultaat is uiteindelijk naar tevredenheid; ik moet nog wel even wat schuren en nog wat kleine gaatjes vullen. Dit is echt de eerste klus die ik gedaan heb waar ik er serieus over denk om het de volgende keer uit te besteden.
 

Gerrit

  • #2
Wij genieten van dergelijke verhalen :D
 

Chathanky

  • #3
Wat dacht je van de reacties als ze om 15:00 naar huis gaan, in ieder geval nu 1 minder.
 

H@ns

  • #4
Chathanky schreef:
Wat dacht je van de reacties als ze om 15:00 naar huis gaan, in ieder geval nu 1 minder.
Hoho! die mannen kappen er flink op hoor.
Wat dacht je van 's avonds om 19:00 uur nog even een steigertje opbouwen voor het plafond van de volgende dag om 8:00 uur? Of op zondag omdat ze maandag ochtend vooruit moeten?

Over punt 2; volgens mijn theorie moeten stucadoors erg goede jongleurs zijn, ze vangen immers op schouderhoogte alles op terwijl ze met hun ogen naar het plafond kijken...
 

Ace

Specialist Wanden
  • #5
Dat is bij mij niet te merken, als er stucadoors bezig zijn terwijl ik MS wanden sta te monteren, dan ben ik aan het end van de dag 10 cm groter geworden door al die blubber die ze op de grond laten liggen.

Van opvangen hebben de heren stucadoors zeer zeker niet gehoord en dat met name onze vrienden :mrgreen:
 

Gerrit

  • #6
Het wil per stucadoor wel eens verschillen. Ik heb ooit een duo aan het werk gehad dat als volgt werkte: Ze maakten ruim voldoende mortel aan voor een kleine woning in een kuip midden in de kamer.

Vervolgens werd de schop ter hand genomen en staande bij de kuip werd met de schop de muur volgesmeten. (zo deden ze dat vroeger altijd)
Ik heb 's avonds 4 tonnen met specie van de vloer, het plafond en de ramen gehaald.

Was bij mij wel hun laatste muurtje.
 

Chathanky

  • #7
Had je geen muurvarkens bestelt ipv stucadoors. :mrgreen:
 

EdP

  • #8
Murphy weer hè Gerrit?
Als je een foute stucadoor kunt vinden, dan vind je 'm ook :!:

Ik heb wel eens gehoord dat ze dat in Indonesië deden door proppen tegen de muur te gooien, maar hele scheppen? :roll:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Beste mensen,

Ik vind dit onderwerp afzakken naar veel te negatief ten opzichte van een bepaalde vakgroep. Dit is niet de bedoeling van het forum en ik verzoek jullie daarom hiermee te stoppen!

Kees
 

Gerrit

  • #10
Het was zeker niet de bedoeling deze beroepsgroep naar beneden te halen. Door mijn werk ken ik veel stucadoors en die werken in het algemeen erg hard en vooral keurig netjes.

De vloeren en de plinten worden bijv. nat afgenomen zodat het er weer keurig bij ligt. Ik gaf alleen maar aan wat je aan kunt treffen en dat geldt zeker niet alleen voor stucadoors.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu