Siergrind vloer: kwaliteit na jaren

Alex

  • #1
Wij willen siergrind over een tegelvloer laten leggen, nu horen we dat siergrind na een aantal jaren een 'loop' vertoont. Dus dat op plaatsen waar veel gelopen wordt en ook waar stoelen met wieltjes gebruikt worden, de harslaag slijt en daardoor dof wordt.

Ook hebben we gehoord dat zo'n vloer na een paar jaar niet meer goed schoon te krijgen zou zijn.

Heeft iemand hier ervaring mee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik heb eens wat nagevraagd hoe dit zit.
Bij een hal van een praktijkruimte van een arts hebben ze 15 jaar geleden fijn siergrind laten leggen met een epoxyhars, het is half-open aangelegd, dat betekent dat de steentjes niet helemaal bedekt zijn met epoxyhars.
Er is geen "loop" te bespeuren, ook het schoonhouden schijnt gemakkelijk te zijn.

Een voordeel van deze methode is de goede isolatie, het klinkt raar maar het voelt niet koud aan wanneer je er met blote voeten op loopt.

Hopelijk kunt u hier iets mee maar ik wil u aanraden zelf ook op zoek te gaan naar vergelijking zodat een goede afweging mogelijk is, siergrind leg je voor jaren.

Succes.
 

Alex

  • #3
Bedankt voor de reactie,

Er zijn blijkbaar maar weinig mensen die iets weten van een grindvloer.

Alex
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ze komen ook niet zo veel voor.
Bedankt voor de reactie.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Siergrind wordt vooral in bedrijven toegepast. Ik heb het een paar keer gezien, bij een bedrijf waar ik gewerkt heb (pand helaas afgebroken...).

Misschien wil de beoogde leverancier wat referenties opgeven van panden, waar hij dergelijke vloeren heeft gelegd. Je zou daar dan eens een kijkje kunnen nemen en meteen informeren hoe het bevalt...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu