Siemens wasmachine siwamat plus 4403 pompt niet af

Baker

  • #1
Bezit een siemens wasmachine van het type siwamat plus 4403.

Probleem is dat tijdens het programma het water niet meer wordt weggepompt.
Na controle van de filter bleek alles in orde te zijn. Ook de pomp zelf zit los en bij het rechtstreeks spanning plaatsen erop, draait die naar behoren.

Heb de draden van de pomp gevolgd en die gaan naar een grote print welke boven op de trommel ligt. Zou daar iets mee mis zijn?

Andere sugesties?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Knipperen en lampjes van het centrifuge toerental??

Het zou zo kunnen zijn dat de machine niet centrifugeert door versleten koolborstels.
 

Baker

  • #3
@Co de witgoedman,

Het zit nl zo: de machine is gestart met één programma en alles verliep normaal tot hij aan zijn eerste spoelbeurt komt. Hij wil het water niet meer wegpompen en uiteraard ook geen nieuw nemen.

De machine blijft dan gewoon op dit punt stil staan en verder gebeurt er niets meer. Bij het telkens opnieuw starten van programma na het aflaten van het water via het filter onderaan stopt de machine steeds op dit punt!

Bij de eerste blokkade zijn er inderdaad lampjes aan het flikkeren geweest, maar vrouwlief weet niet meer welke. Over het centrifugeren kan ik niets zeggen, we hebben dit nog niet getest maar volgens mij kan hij niet zwieren, aangezien hij niet eerst zijn water wegpompt.

Komt u met deze uitleg al wat verder? Tijdens het starten van het programma draait de motor gewoon met de was en water erin en zowel links als rechts!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Geef in elk geval even het volledige E-nummer én het FD nummer voor het geval er iets opgezocht moet worden in documentatie!
 

Co de Witgoedman

  • #5
Toch even opletten wat er gaat branden, het zou in dit geval best wel eens de pomp kunnen zijn.
 

Baker

  • #6
@Klusidee Kees

Het volledige E nr nummer is WM44030FG/01

@Co de Witgoedman

Zal inderdaad zelf het programma nog eens laten doorlopen en zien, wanneer de machine stopt op het moment dat ze het water moet wegpompen.

Wat er juist gebeurt en hoeveel en welke lampjes er gaan branden.
Laat deze week nog iets weten

Baker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu