Siemens Wasdroger stopt steeds na enkele minuten

Ilco

  • #1
Ik heb alle onderwerpen over wasdrogers doorgelezen maar kom er nog niet uit.
Ik heb twee weken geleden een twee/drie jaar oude Siemens condensdroger gekocht met het volgende E nummer: WTXL2402NL/05FD8311200280

De eerste twee keer functioneerde hij goed, de derde keer viel de machine na enkele minuten uit. Ik ontdekte toen dat er water onder de droger lag, waarschijnlijk van de eerste twee droogbeurten.

Na het bekijken van de achterkant bleek de zwarte slang rechtsonder op de machine op geen van beide aansluitingen te zitten.

De gebruikershandleiding gedownload van Siemens en slangetje op de bovenste aansluiting geschoven. Probleem helaas niet opgelost.

Dit forum geraadpleegd en waterafvoer doorgeblazen (zowel die naar de opvangbak als naar de pomp). Filters schoongemaakt, luchtkoeler zit er nog vrij schoon uit...

Pomp uit de machine gehaald uit elkaar gehaald om schoon te maken. Pomp ter controle laten draaien zonder dat deze volledig gemonteerd was(werkt correct). Reservoir onder pomp schoongemaakt, drijvertje gedemonteerd, schoongemaakt en teruggeplaatst.

Alles weer in elkaar gezet maar probleem blijft zich voordoen. Als ik de de draaiknop op kastdroog zet (met de klok mee, op "drie uur") en op start druk begint de droger te draaien, wordt warm. Dan na 30 seconden tot enkele minuten valt de machine stil en valt helemaal uit, display zwart, draaien aan schakelaar helpt niet, trommelverlichting werkt nog wel.
Als de machine "afgekoeld?/geen vochtige lucht? is/heeft kan opnieuw het programma gekozen worden en doet tie het weer even. Hij draait te kort om water uit de slang te zien komen.

Wie weet een oplossing?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Test u met wasgoed erin?................Zonder wasgoed doet hij weinig hoor..
 

Ilco

  • #3
Uiteraard test ik met wasgoed erin...
 

Co de Witgoedman

  • #4
Controleert u het deurcontact eens..................ik vermoed dat dit de oorzaak zal zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu