Siemens vaatwasser SR64000/06 FD7902: water blijft onderin

Koning1

  • #1
Wij hebben een Siemens vaatwasser SR64000/06 FD 7902 en hij blijft maar gaan (letterlijk wel te verstaan). Programma stop niet en water wordt niet afgevoerd (blijft onderin de machine staan). Volgens het boekje moet je de filters schoonmaken maar die zijn helemaal schoon. Weet iemand raad? Alvast dank!
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #2
    Loopt de pomp wel ?
     

    Koning1

    • #3
    Volgens mij wel. Maar eh, ben een leek dus waar kan je dat aan zien :)
     

    Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #4
    Dat is te horen :wink:
    Mogelijk dat de pomp versleten is, dat is niet op afstand te beoordelen.
     

    Koning1

    • #5
    Ok, die pomp doet het wel :oops:
     

    Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #6
    Haal de afvoerslang los, houdt hem boven een emmer en zet de machine aan, komt er geen water uit dan zit er een verstopping of misschien een knik in de slang.
     

    Koning1

    • #7
    Heb hem uit de afvoer gehaald en aangezet en er komt inderdaad geen water uit. Knik kan het niet zijn want zit echt helemaal ingebouwd. Is er een oplossing voor de verstopping of moet ik nu echt iemand laten komen :roll:
     

    Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #8
    Ook wanneer de machine ingebouwd is kan er een knik in de slang komen.

    Probeer eerst eens de sodamethode, de kuip leeg scheppen, er heet water met soda ingooien en dit er een paar uur in laten staan.
    Als de pomp loopt en de sodamethode niet helpt is het nodig de machine uit te bouwen en de afvoerslang te controleren.
    Helpt dit allemaal niet dan is het tijd voor een plaatselijke monteur tenzij er iemand op het forum nog een ander advies heeft.
     

    Henny

    • #9
    Ok, die pomp doet het wel
    Hoe heb je de afvoerpomp gecontroleerd?

    Heb je het witte kapje, welke zich links in de filterbak bevindt, verwijderd?

    Hieronder bevindt zich het schoepenradje van de afvoerpomp.
    Probeer deze eens met de hand rond te draaien.
    Mogelijk dat deze geblokkeerd zit.
     

    Koning1

    • #10
    Henny en Jan mijn dank voor jullie suggesties. Ben een paar dagen weggeweest dus ga het nu weer proberen op te lossen.

    Er is geen wit kapje links in de filterbak wat je los kunt halen (wellicht een ander model?). Ik ga in in ieder geval nu de sodamethode proberen en laat het weten!
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu