Siemens vaatwasser SN64E001EU/17 start niet

Henk13

  • #1
Beste,

Sinds een week staat onze vaatwasser stil. We troffen hem in eerste instantie aan dat hij was vastgelopen in een programma, met een laag water op de bodem. Uitgezet, water eruit gehaald, plint -omdat het kraantje knipperde- er voor uit en water uit de bodem gehaald. Kraantje stopte met knipperen. Vaatwasser doet het echter niet! Gaat aan, kan programma selecteren, druk op start maar geeft direct eindsignaal en blijft doorklinken (lampjes gaan uit). Inmiddels aquastop, afvoerpijp nagekeken, zijkant verwijderd, verstopping (niveaukanalen in labyrinth ziet bruinig) lijkt door wat sodawater door te blazen te zijn verholpen, maar nog steeds hetzelfde euvel. De vaatwasser start niet. Geeft een paar tikjes en eindsignaal... Wat te doen?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Afvoerpomp gecontroleerd?
 

Henk13

  • #3
Ja ook deze is nagekeken... Lijkt niets mee aan de hand te zijn. Heb vandaag de vlotter nog eens nagekeken, kan er iets met de microschakelaar zijn? Het knipperende kraantje is dan wel uit, echter het tikkende geluid wat de machine maakt als ik een programma aanzet -en hij vervolgens eindsignaal geeft- lijkt hier mee te maken te hebben?
 

Henk13

  • #4
Bedankt voor je reactie trouwens :)
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Toestel zou bij een nieuw gekozen programma altijd moeten beginnen met afpompen.
Na een reset even het toestel aan en uit zetten.
Aangezien het toestel is gestopt met water in de kuip zou ik dat echt nog even goed checken , vergeet niet het kapje terug te plaatsen.
 

Henk13

  • #6
Ik heb een nieuwe afvoerpomp besteld. Er was water wat ik er zelf had ingegooid naar beneden gelekt. Ik denk dat er een lek zit bij de pomp en ik hoop dat het vervangen iets uithaalt.

Wordt vervolgd!
 

Henk13

  • #7
De machine doet het weer maar... Blijft lekken. Ik heb toch maar een monteur gebeld, hij zei mij dat het filterhuis lekt (als gevolg van veelvuldig op hoge temp en lange programma laten draaien?) en dat dit erg duur is om te verhelpen. De machine is volgens hem afgeschreven. Ik vrees dat het toch een nieuwe machine wordt?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Lekkend filterhuis is vrij bekend hoor, schijnt zelf een reparatieset voor te zijn.
12005744
Te lang en te heet wassen is wat de meeste juist wel adviseren i.v.m vervuiling , dus dat slaat nergens op.
 

Techrax

  • #9
Zie hier de video om te zien hoe het vervangen in zijn werk gaat:

 

Henk13

  • #10
Bedankt weer voor de reacties. Precies mijn gedachte wat betreft op het heetste programma wassen, bijzonder. Wellicht toch nog maar voor de reparatieset gaan. Ziet op het filmpje uit alsof dit vrij makkelijk te doen is. Ik laat wat horen tzt.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #11
Let wel goed op de rand is vlijmscherp.
 

Maris7968

  • #12
Onze vaatwasser heeft hetzelfde probleem als bij Henk in feb 2017
Ben benieuwd of dat is opgelost en hoe?
De vaatwasser piept al dat hij klaar is na 10 seconde
Soms na veel resetten etc pakt hij weer een programma.
Ik hoop dat er iemand raad heeft.

Mariska
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu