Siemens vaatwasser SE25265eu/12 afvoerpomp defect?

Al Campino

  • #1
Hallo,

heb een vaatwasser Siemens type SE25265eu/12, FD8103 780032 gratis overgenomen van een bekende . Volgens hem zou alleen de pomp losgemaakt moeten worden en dan zou de machine het water moeten wegpompen en alles weer gewoon werken.Dit was ontstaan volgens hem nadat de machine een tijdje had gestaan. Bij het inladen is er wel wat water uitgelopen.

Nu heb ik hier van alles doorgelezen en heb zelf het volgende gedaan: filters schoongemaakt, waar de afvoerpomp zit onder het filter losgemaakt, schoepen draaien schokkend, wat zo hoort. Echter ik kan als ik schoepen vasthou, heen en weer bewegen, dus links rechts. Betekent dit dat de afvoerpomp moet worden vervangen of kan ik volstaan met pomp loshalen en eventueel schoonmaken? En moet ik ook de deur loshalen? of frontplaat en zijpaneel volstaat?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit is een magneetpomp, als die speling op de as heeft slaat hij vast, vervangen is de enige optie.
 

Al Campino

  • #3
Dank voor je antwoord,

heb inmiddels her en der geinformeerd naar de prijzen voor een afvoerpomp, die gaan van E53 naar 100 euro. Bij Siemens eshop iets van E65.Is die goedkope van E53,- netzo goed of toch maar bij Siemens eshop? En mijn andere vraag heb die reeds al boven gesteld, maar kreeg daar geen antwoord op, moet de deur eraf of kan ik volstaan, met verwijderen metalen plint?Kunstof onderkant ook verwijderen?? Veel vragen, maar heb tot nog toe geen ervaring met ontmantelen van vaatwasser.

Bij voorbaat dank!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik ken alle types ook niet uit m'n hoofd en kan de vaatwasser niet vinden bij de site van de fabrikant.
Vaak is de onderkant te verwijderen, soms is een zijpaneel voldoende.

Misschien dat iemand anders het weet.
 

Al Campino

  • #5
Jan, de machine staat wel op de site van Siemens, heb eerst ook zitten zoeken voor ik het vond.

De onderkant en gedeelte van zijkanten is van kunststof en zit aan zijkanten vast met torxschroeven vast. Ik kan op dit moment niet inschatten of het volstaat om zijpanelen te verwijderen en de schroeven van het kunststof onderste gedeelte of je dan wel bij de pomp geraakt.Voorkant kunststof plint lijkt dat die naar beneden gedrukt moet worden om los te komen, maar ben bang dat er iets afbreekt. Dus mocht iemand iets meer weten of aan de hand van schema me meer inzicht kan verschaffen, alle hulp is welkom en hoogst gewaardeerd!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik heb hem nu ook gevonden, gisteren kreeg ik de melding dat dit nummer en type niet bestond, toch iets verkeerd gedaan denk ik.
Zo te zien op tekening no 4 zit de afvoerpomp aan de voorkant, misschien kunt u er bij als u de plint verwijderd.
 

Storingsmonteur

  • #7
Om de afvoerpomp te vervangen hoef je alleen maar de metalen plint aan de voorzijde te verwijderen. Nu kun je zo bij de afvoerpomp komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu