Siemens vaatwasser ladyplus brandgeur

Ronaldo

  • #1
Beste klusidee,

Ik heb een vaatwasser van Siemens, LadyPlus SN54302/NL type S6N22S. deze is ongeveer 15 jaar oud.

Apparaat heeft het op zich goed gedaan, heb wel al een aantal keren de bedrading in de klep gerepareerd (draden zijn te kort en breken af door de klepbeweging) en ook al een keer de klok vervangen. Nu blijkt dat er af en toe brandgeur uit het apparaat komt en ook is de warmte spiraal behoorlijk krom gaan staan. Wat kan dit zijn?
Wie kan me helpen.

bvd. Ronald
 

Co de Witgoedman

  • #2
De vulslang naar de kuip toe is vervuild, hierdoor denkt de machine dat er waterniveau in de machine staat en gaat hij verwarmen, vandaar het kromme element.
 

Janavg

  • #3
Het kan ook nog hevel werking zijn. Als de afvoerslang te diep in een sifon is gestoken kan door vacuümwerking van het riool de machine leeg worden geheveld. Kan ook door vervuiling van de afvoerslang in het sifon.

Machine eens goed schoonmaken met soda en net als co zegt de slang van labyrint naar kuip schoonmaken.

succes jan
 

Ronaldo

  • #4
Hallo,

Enig tijd geleden heb ik het bovenstaande bericht gepost.

Nou heb ik de aanwijzingen die Co en Co hadden geantwoord uitgevoerd: Schoonmaken van de afvoerslangen. Verder heb ik alles in het apparaat zuivergemaakt! (labyrint etc.).

Dit heeft niet geleid tot de oplossing!
Nou heb ik de volgende vragen:
  • Het valt me op dat de verwarmingspiraal niet geheel onder water staat, oa bij het vullen, klopt dit wel of is dit niet normaal?
  • De lucht die er vanaf komt, lijkt te komen van de buitenkant (isolatie om de machine wordt zacht en gaat stinken), misschien wordt alles te warm?, zou dat kunnen? Er zitten warmtesensoren in het apparaat, kunnen die stuk gaan?, hoe kan ik dat controleren?
  • Wat zou het nog meer kunnen zijn?
B.v.d. Ronald
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu