Siemens Vaatwasser geeft piep signalen na 1 minuut en stopt

Ebrock

 • #1
Siemens Vaatwasser SN64E005EU/43 van November 2011.

3 jaar probleemloos gedraaid.
1e Storing: water op bodemplaat (watertoevoer lampje knippert). Drooggemaakt en vlotter schoongemaakt. Vervolgens op zoek naar de oorzaak. Geen duidelijk lekkage spoor wel een vervuild labyrinth. Dus Labyrinth geheel schoongemaakt.
Machine opnieuw ingeschakeld en storing is verholpen, echter..

2e Storing: Machine start normaal: afvoer pomp werkt, schoon water aanvoer werkt. Vervolgens zou het water rond gepompt moeten gaan worden maar volgens mij gebeurd dit niet of met onvoldoende druk. De vaatwasser begint te piepen (circa 1 minuut na aanvang), afvoerpomp loopt nog even en daarna stopt de machine. Enkele minuten laten later volgen nog enkele piepjes en dit herhaalt zich. Maar het wasprogramma gaat niet verder. Bij openen van de vaatwasser brandt het lampje "end" en "watertoevoer"

Probleem met de Circulatiepomp ?
Toch nog ergens een Verstopping ? Bijvoorbeeld Het reservoir linksachter, achter het zoutreservoir, is erg vies. Iemand enig idee waar dit reservoir voor dient en hoe je het schoon kunt maken ?

Siemens geeft helaas niet thuis.
Alle hulp is welkom. 3 jaar is echt tekort voor een vaatwasser.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Dat reservoir is normaal dat zijn de harskorrels voor het regenereren t.b.v onthard water, niet aankomen dus.
  Lekkage bij deze toestellen komt meestal van de afdichting labyrint kuip , de o'ring achter het labyrint welke vastzit met de afdichtdop.
  Goed invetten en goed aandraaien.
  De andere storing heb je waarschijnlijk zelf veroorzaakt.
  Op het labyrint zit een flowmeter , kijk eens of deze nog aan de bedrading hangt en bedrading niet gebroken ( klem) of wellicht is het glaasje gebroken van het reedcontact.

  Het kan ook de bekende E24 storing zijn , deze kan je omzeilen door binnen een minuut de deur te openen en weer te sluiten , toestel slaat dan zijn testprocedure verder over.
   

  Ebrock

  • #3
  Bedankt voor de reactie.
  Flowmeter inderdaad niet goed terug gemonteerd. Hartelijk dank storing is verholpen.
  Machine draait weer als vanouds. Lekkage nog niet gevonden, maar ik zal de afdichting een paar dagen in de gaten houden voordat ik de machine weer in elkaar schroef en terugplaats.

  Nogmaals bedankt. En er mag een slotje op

  :D
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu