Siemens Piepend en snerpend geluid

Blub12344321

  • #1
Hallo,

graag jullie hulp/advies.
Mijn wasmachine maakt tijdens het ronddraaien van de trommel een snerpend/piepend geluid. De wasmachine doet dit niet iedere wasbeurt en per keer kan de intensiteit verschillen.
Monteur laten komen deconclusie was dat het manchet aan de bovenzijde vervormd was en tegen de trommel aanliep. Dit vervangen echter het probleem niet opgelost.

De trommel draait zonder wasgoed soepel rond en ik voel geen speling.

Monteur komt terug en zegt kunnen de schokbrekers zijn icm met de veren. Maar ook iets anders

Aangezien het manchet vervangen al duur genoeg was wil ik niet blijven vervangen zonder vooruitzicht op goed herstel.

het betreft een Siemens wasmachine iq700 typenummer WM16W461NL

Zie de YouTube link voor het geluid.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Sorry hoor maar wat ben je voor een monteur als je 1 iets vervangt en als het niet opgelost is er toch voor telt. 2 als hij het niet kan vinden er maar wat van maakt zodat jij afhaakt. Wat was dit voor een monteur. Als het de manchet was zou je dat moeten kunnen zien als je de trommel ronddraait de afstand van de trommelrand ten opzichte van de deurmanchet is namelijk een vast gegeven en dit veranderd niet met draaien of centrifugeren o.i.d het is duidelijk dat er iets met de trommel/snaar aan de hand is. Ergens loopt iets aan. Dat kan als het trommelkruis is afgebroken en de trommel dus "ovaal" wordt. Maar dan heeft het wisselen van de manchet geen zin en zou de monteur dit ook moeten hebben gezien. Schokdempers hebben hier niks mee te maken, veren zou kunnen maar dat is meer een blikkerig geluid en geen schrapend schriesend geluid.

Maak eens een duidelijk filmpje recht van voor als je de trommel met de hand draait waarin de trommel en de manchet duidelijk en volledig te zien zijn.
 
  • Like
Waarderingen: Blub12344321

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Kruis lijkt niet gebroken, manchet lijkt niet te worden geraakt dus dat wisselen had geen zin wat mij betreft.

Maar hoor wel een beetje een naar bijgeluid dat uit de lagers lijkt te komen. Of er zit iets tussen de trommel en de kuip.

Als je de snaar er aan de achterzijde afhaalt kun je trommel vrij draaien en hem harder aanzwengelen, hij zou dan nagenoeg geruisloos moeten lopen zonder belasting en meteen de snaar inspecteren. Het blijft een lastige zo op afstand, wasmachine lagers piepen niet snel maar wel soms. Hoe oud is de machine precies ? Hoe vaak was je op 90gr en gebruik je Soda of Azijn (niet goed)?
 

Repair-man

  • #5
Het klinkt als een v-snaar die dit geluid maakt. onderdeel: 00439490. Het geluid ontstaat bij belading van de trommel. Hoe zwaarder de belading hoe harder en frequenter het geluid optreed. Als de trommel zonder wasgoed draait en met wasgoed zul je het verschil moeten merken.! Hoe oud is de machine?
 

Blub12344321

  • #6
De machine is in april 4 jaar oud
 

Blub12344321

  • #7
90 graden wassen maar heel af en toe. Reinigen van de machine doe ik met één vaatwastablet. Het manchet is vervangen omdat het aan de bovenkant vervormd was. Dit kwam volgens de monteur door te veel wasgoed en dit duwt dan het manchet scheef.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #8
Dat zeg je nu voor het eerst. Maargoed inspecteer de snaar eerst maar even laat de machine draaien zonder achterplaat met was en ga erbij zitten. Haal de snaar er af en luister naar de trommel en snaarwiel zonder motorbelasting en zonder wasgoed. Zonder te kijken komen we nergens.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #10
Haal je snaarwiel ook eens los. Of zit hij juist los ? Klinkt niet goed hoor. Let wel op dat je een goed passende sleutel gebruikt want je mag dat niet doldraaien dan ben je ver van huis. Even inspecteren of er met dat snaarwiel iets is. Je kunt door het gat iets steken om het snaarwiel tegen te houden. Je kunt de trommel dan nog met de hand draaien. Is het geluid er dan nog zit het in je lagers. Is het geluid dan weg, dan is er iets met je snaarwiel.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Blub12344321

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu