Siemens Lady 45 blijft water pakken

Tommie-boy

 • #1
Omdat onze vorige vaatwasser het heeft begeven, hebben we recent een andere (2de hands) gekocht. Hij blijkt niet helemaal goed te functioneren (ondanks de beweringen van de verkoper). In eerste instantie pakte de vaatwasser geen water - waterslot getest (in dit geval de draden van het water slot losgehaald, en er 220 opgezet om te kijken of er iets gebeurde) > die is ok.

Het gaat dus om de aansturing van het waterslot. Het blijkt dat er een slang van boven het labyrint naar rechtsonder gaat waar iets van een membraan (inlaatventiel?) met 3 draden aan zit (waarvan 1 draad van het waterslot is, de andere 2 ben ik nog niet achter). Deze hoort te schakelen op het moment dat het water een bepaalt niveau bereikt, maar doet dit duidelijk niet. Toen de vaatwasser geen water pakte, leek dit membraam geen contact te maken (middelste pootje met het waterslot), waardoor het waterslot niets deed. Op dit moment maakt hij wel contact, zodat het water in de vaatwasser kan lopen.

Ik heb inmiddels een test gedaan: Van de 3 draden op het onderdeel gaat er 1 naar het waterslot, en 2 draden naar een nog onbekende plek. Als ik nu de multimeter pak, dan maakt het middelste pootje contact met de onderste (= waterslot open als er watervraag is). Op het moment dat het water het gewenste niveau bereikt, dan moet naar mijn idee het slangetje dat bovenaan het labyrint zit lucht gaan transporteren zodat dit membraam contact maakt met het middelste en bovenste pootje, waardoor de watervraag stopt en het programma doorloopt, alleen dit gebeurt niet :(

Test in de praktijk:
Wanneer ik nu het water er in laat lopen, en vervolgens na een x tijd het middelste pootje met het bovenste pootje voor 2 seconden doorverbind, dan stopt de watervraag, en loopt het programma netjes door. Mijn vermoeden gaat dus uit naar dit membraam (onderdeelnummer 1737200305-065). Is er misschien iemand die tips heeft hoe ik dit verder kan aanpakken, of wat hier aan te doen is (anders dan het onderdeeltje vervangen), en of ik op de juiste weg zit?

Ik heb de vaatwasser inmiddels meerdere malen schoongemaakt met de soda methode, maar dit mag helaas niet baten.

Het gaat overigens om een Siemens Lady 45, Enr SR53603/03 FD 7409 034204

Alle ideeën zijn welkom :D

Edit:
Ik ben er inmiddels achter dat het 'membraam' de daadwerkelijke waterstandregelaar is.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Martien 59

  • #2
  Het membraam dat je bedoelt laat alleen het labyrint leeg lopen rechtsonder heb je dat vernieuwd
   

  Tommie-boy

  • #3
  Ik ben er inmiddels achter dat het gaat om onderdeelnummer 058132, wat neerkomt op de waterstandregelaar.


  Ik heb dit onderdeel nog niet vernieuwd, omdat ik nog niet 100% zeker ben dat dit de boosdoener is, hoewel het er wel op lijkt.

  Volgens mij regelt dit onderdeeltje niet het leeglopen van het labyrint, maar de hoeveelheid water die er in de vaatwasser zit.
   

  Martien 59

  • #4
  Dat onderdeel laat alleen het labyrint leeglopen
  en verder niks
   

  Storingsmonteur

  • #5
  Aan een vaatwasser van 16 jaar oud zou ik niet te veel meer vernieuwen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu