Siemens combimagnetron HF87950NL voeding defect?

Micheldeman

 • #1
Na een blikseminslag werkt onze siemens combimagnetron (HF87950) niet meer.

Als ik de stekker in het stopcontact steek, begint het bovenste display te knipperen, (dat is normaal, omdat je dan de klok dient in te stellen) na 5 seconden halveert de lichtsterkte waarna het display helemaal uitgaat.
Niets valt in te stellen of aan te zetten.

Als ik snelgenoeg ben, kan ik bijboorbeeld wel een magnetronstand aanklikken, waarna het bovenste display standaard op 1 minuut gaat knipperen, maar ook dan valt het bovenste display uiteindelijk weg. Het indrukken van de starttoets heeft geen effect.

Ik heb inmiddels de zekeringen (2 stuks) nagekeken, maar die bleken nog in orde. Ik vermoed dat het aan de (voedings)print dat zich achter het display bevindt ligt. Eerst kon je nog heel flauwtjes ook nog een errorcode zien, ik dacht 03, maar dat is nu niet meer zichtbaar.

Voeding op deze print is netjes 230VAC, maar ik vermoed dat de uitgangspanning van deze print inzakt na een aantal seconden. Wel zie ik dat de 220VAC input tot 2 keer doorgelust wordt op de voedingsprint, dus het lijkt dat er misschien 3 voedingen op deze print aanwezig zijn, waarvan de middelste voor de stroomvoorziening van het bovenste display zorgt, want als ik deze loskoppel komt het bovenste display helemaal niet op.

Iemand een idee?

Mvg,

Michel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Hier kijken leert dat er geen advies over magnetrons wordt gegeven.

  Behalve dan om ermee naar een monteur te gaan :wink:
   

  Micheldeman

  • #3
  Duidelijk...
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu