Siemens combimagnetron HB75960

A

Anonymous

Gast
 • #1
Hallo Witgoedmonteur,
Ik las op een site een stukje over een defecte combi waarvan de magnetron niets meer deed. Je had het toen over de hoogspannings-condensator of een van de diodes.
Nu is onze magnetron ook defect, dat wil zeggen: hij slaat aan, geeft een flinke klap en gaat door, of geeft een flinke klap en laat de zekering in de meterkast uitschakelen. Die klap komt van de metalen hoekplaat die onder de trafo zit, die zie je namelijk een zwieper maken op het moment dat je hem aanzet.
Weet jij misschien wat hier loos is? Als de zekering niet klapt werkt hij gewoon.
Alvast reuze bedankt. Erik
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • A

  Anonymous

  Gast
  • #2
  Controleer de groene weerstand op de bovenkant, moet zijn 22 Ohm. Indien defekt deze vervangen. Deze dient als voormagnetisering voor de HSP trafo
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #3
  Bingo! Dat is nog eens tele-reparatie ipv €75 voorijkosten. Weerstand is idd defect. Even een nieuwe bestellen en we draaien weer. Bedankt!
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #4
  Grote kans dat de weerstand er in no-time weer uitknalt, het heeft altijd een oorzaak. Dit kan zitten in een relais van het aanloopcircuit dat blijft plakken of continu wordt aangestuurd vanuit de electronica.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu