Siemens combi koelkast slaat niet meer af

Unalbey

 • #1
Hallo,

ik heb 8 jaar oud inbouw Siemens koel-vries combinatie Ki28M472FF/02, tot voor kort deed hij het prima. Probleem is nu opeens dat de koelkast niet meer af slaat, maar de vriezer vriest nog wel. Iemand een idee waar het probleem kan zitten en of dit te herstellen is?
Ik heb volgende gecontroleerd.
Achter wand staat niet bol en ik zie wat ijs op de achterwand. Temp.lampjes branden en ik heb de koelkast paar keer uit/aan gezet. Na enkele minuten gaat hij aan en daarna slaat hij niet meer af. Ventilator in de koelkast werk nog goed.
groetjes
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Unalbey

  • #2
  Mijn koelkast is vandaag ondezocht door een monteur. Hij heeft 95% koelvloiestof in de koelkast gemeten ( met een apparatuur). Hij denkt zelf dat de storing aan motor of besturingsysteem ligt. Hij gaat dit navragen bij Siemens.
   

  Unalbey

  • #3
  Ik hoorde net van de monteur dat bestuuring van mijn koelkast siemens ki28m472ff/02 vervangen moeten worden. Ik wil hem graag zelf repareren. Wie kan mij daarmee helpen? Hoe moet ik de onderdeel vervangen? Moet ik nog na de vervanging van dat onderdeel nog wat instellen/programeren? [/b]
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Waarom de besturing vervangen als de compressor constant loopt en de koelkast niet koelt?
  Als de compressor constant loopt zou het in de koelgedeelte gewoon op 5 graden moeten komen en de vriezer op -18.
  Haalt hij deze temperaturen?
  Ik denk namelijk eerder aan een verstopping.
   

  Unalbey

  • #5
  Bedankt voor je reactie.
  Ik heb de tempraturen in de ruimtes niet gemeten. Dat ga ik nu wel doen. Ik zie wel ijs in de diepvriesruimte en de temperatuurmeter in dat ruimte op de binnen kant van deur staat in het midden. Dus onder nul. In de koelruimte op de zijwand staat een ronde iets ( sensor). In de koelkastboek staat dat het licht kleurig moet zijn als hij op temperatuur is, maar hij is donker. Dus de temperatuur in de koelkast te laag. Lampje op de bedienings pannel knippert altijd. Als ik hem uit/aan zet dan gaat de koelkast even wachten en na enkele minuten start hij weer en hij loopt dan constant. Ik heb vandaag geen ijs opde achterwand meer gezien. Ik zie nu op de achterwand allen wat water druppelen. Ik heb een monteur van een erkende bedrijf ingeschakeld. Hij heeft in de diepvriesruimte wat gedaan met een tool waar twee meter op stonden. Hij heeft de achterwand van de koelkast gecontroleerd. Hij vertelde dat min 95% gas in de systeem zit. Vandaag heeft hij Siemens raadgepleegd en hij zegt dat het aan de bestuuring van de koelkast ligt en geeft een jaar garantie voor de werking van de koelkast. Maar hij vroeg best veel voor vervangen van een printplaatje. Ik twijfel zelf dat het aan de bordje ligt.
  Hij vertelde ook dat hij nog wat moeten doen/instellen voor het plaatsen van de bordje.
  Met vriendelijke groet
   

  Unalbey

  • #6
  Ik heb de temperaturen in de vries en koelruimte gemeten. Op de bedienings panel was temperatuur ingesteld op 2 en hij bleeft hele tijd te knipperen. In de diepvriesruimte in 1 uur stond de temperatuur op -17 en ba nachtje door gedraaid. De temperatuur na 6 uur ston op -22. In de koelruimte stond temp. op +12. Kan dit aan de bestuuring bordje liggen?
  mvg
  Unalbey
   

  Unalbey

  • #7
  Kan ik de bordje van mijn koelkast na meten


  ?
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #8
  Wat denkt u te meten bij een verstopt koelsysteem?
   

  Unalbey

  • #9
  Monteur van een erkende reparatiebedrijf beweerde dat het aan de besturing ligt. Ik twijfel zelf aan zijn bevindingen. Voordat ik iets laten vervangen of zelf vervang wil ik zeker weten of dat aan de elektronica ligt.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Spreek met hem af dat u niets hoeft te betalen als blijkt dat het niet aan de print ligt maar aan het koelsysteem.
   

  Unalbey

  • #11
  Kan ik dat elektronica een van andere manier na meten/controleren? Monteur vroeg veel om dat stukje te vervangen maar hij vertelde dat hij Siemens raadgepleegd heeft en ik krijg 1 jaar garantie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu