Shutters plaatsen

Robbie's

  • #1
Ik ga shutters plaatsen maar vraag mij af wat de beste manier is om deze vast te zetten op de grond en aan bovenkant bij raam. Aan de onderkant overweeg ik houten pennen ik shutter te plaatsen (kort 0.5cm uit laten steken) en gewoon in gat houten balk te plaatsen. De eerste test met een stukje test hout (waarmee ik dus shutter simuleer die in onderkant hout wordt gestoken lijkt goed te gaan. Houten pen geboord met 8mm en gat maak ik 9mm. Aan bovenkant denk ik aan magneten plaatsen op beiden hoeken shutter en (4kg trekkracht). Zolang alles blijft staan moet het goed zijn. Nog andere tips?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als je ivm de bereikbaarheid de shutters ook weg wilt draaien, zijn bladpaumelles volgens mij een beter optie.

Gaten in de onderdorpel van je kozijn zijn ook niet alles: Er gaat vuil (en evt vocht) in zitten.
 

Robbie's

  • #3
Bedankt Walker. Probleem is dat ik de shutters niet kan draaien ivm een radiator die voor het raam staat. Ik zal de shutters afzonderlijk moeten plaatsen maar ook periodiek (als vrouwtje toch de ramen wil doen) weg moet kunnen halen. Ik dacht rechts te beginnen en naar links werken en los van elkaar plaatsen. Maar hoe best vast te zetten? Worden dit soort shutters van 240 hoog ook met simpele magneetjes boven vastgezet. Aan de onderkant moet ik dan een andere oplossing zoeken maar de shutters komen boven op het hout te staan dus vocht kan niet tot nauwelijks denk ik een weg vinden. Het moet de shutters alleen op zijn plaats houden. Zowieso loopt het boven bij plafond scheef zodat ik nig een extra sierlat over bovenste gedeelte shutter moet plaatsen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
En als je er een vouwwand van maakt? Er even vanuit gaand dat je voor dit kozijn 3 of 4 delen hebt...


Links scharnierend op de wand, en het rechterdeel in een monorail plaatsen? Schematisch: *\/\/

Dan kun je shutters ook open zetten zonder ze weg te nemen.
 

Robbie's

  • #5
Ik heb 5 shutters van 53cm. Op zich geen gek idee, nog niet aan gedacht maar wellicht niet mogelijk omdat ik links van radiator ongeveer 1.35 meter heb. Maar het idee is niet gek. Monorail moet ik naar Googlen.

Bedankt voor je hulp.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu