Self-made apothekerskast als afscheiding wc en inloopdouche: Wedi?

djwis

  • #1
Heb een leuk voor mijn nieuwe badkamer, maar weet niet of dit realistisch is. Ik wil ipv een afscheidingsmuurtje tussen het toilet en de inloopdouche een betegelde apothekerskast maken als afscheiding.
Afmetingen max 30cm breed. 60-70cm diep en 170-180cm hoog. Er komen 4 mandjes in te hangen met max 20kg gewicht
Wil dus een kastconstructie maken met daarin een Kessebohmer Dispensa uittrekelement en een front op de kopse kant. De zijkanten en bovenkant (en mogelijk ook het frontpaneel) wil ik betegelen.
Aangezien het de badkamer betreft een een zijde aan de douchekant zit moet alles waterdicht zijn. Vandaar dat ik er over zit te denken om Wedi bouwplaten te gebruiken.
Nu heb ik de volgende vragen:
  1. Moet ik een (houten)frame toepassen om de constructie stevig genoeg te maken of kan ik volstaan met Wedi bouwplaten? Hiermee samenhangend:
  2. Hoe kan ik het beste de platen bevestigen op de wand en vloer; met of zonder verstevigende constructie?
  3. Wat is de minimum dikte van de Wedi bouwplaten die ik moet gebruiken voor de zijpanelen? Dit moet gezien de beperkte ruimte, zo smal mogelijk zijn max 40mm.
  4. Hoe kan ik de binnenkant van de kast (wedi bouwplaten) het beste afwerken vochtbestendig en zo smal mogelijk. Kan ik de Wedi platen verven?
  5. Kan ik het beslag van het uittrekelement op de Wedi platen (bovenkant en onderkant) bevestigen of heb ik hier ook extra versteviging nodig?
Mochten jullie nog andere tips hebben dan hoor ik het graag.
Alvast dank,
Jeroen
 

djwis

  • #2
Om het even visueel te maken: Zo'n soort kast, maar dan tot aan de grond.
Ontvang graag tips!

sphinx-acanto-apothekerskast-roomdivider-voor-badkamer-243799.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu