Secondelijm verwijderen van pvc vloer

Secondelijm

 • #1
Twee dagen geleden een druppel secondelijm laten vallen op de pvc vloer. Waarmee kan ik dit het beste verwijderen zonder de strook pvc te beschadigen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Je kunt het proberen vlak af te snijden met een vlijmscherp mesje. Helemaal verwijderen zal niet gaan, aangezien de lijm de toplaag van de pvc vloer zeer waarschijnlijk heeft laten smelten.

  Als de plek niet te groot is, kun je ook overwegen om er niets aan te doen. Meestal wordt het er namelijk niet beter van als je dergelijke plekken probeert te verwijderen.

  Tenslotte kun je nog overwegen om er een nieuwe strook in te laten plakken als je nog stroken over hebt van de vloer. Dat is de enige manier om het onzichtbaar op te lossen.
   

  Evenwatanders

  • #3
  Mechanisch, dus met een scherp mesje. Het beste werkt een afgerond mesje bijv. in een scalpelhouder.
  Scalpel.jpg


  Het mes moet beslist vlijmscherp zijn. Door de afgeronde kant haal je niets teveel weg.

  Oplosmiddelen (als je dat al dacht) kun je niet gebruiken, omdat ze de zaak alleen maar verergeren. De (uitgeharde) secondenlijm is voor vrijwel alle oplosmiddelen sterker dan het PVC.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu