Schuurdeur en kozijn tegen de tegels gemonteerd (vocht)

Douglasoverkapping77

  • #1
Hallo allemaal,

Momenteel ben ik een overkapping+schuur aan het bouwen, dit doe ik voor het eerst. Nu heb ik de deur en kozijn van de schuur gemonteerd. Helaas kom ik er nu achter dat ik dat niet zo slim heb gedaan.

Ik heb het kozijn direct op de vloer gemonteerd. Met de hevige regen van de afgelopen paar dagen zie ik dat het hout en de deur aan de onderkant nat worden. Er komt zelf een beetje water onderdoor naar binnnen. Ook de rabatdelen aan de onderkant zijn nat.

Hoe kan ik dit nog het beste oplossen zonder alles te slopen. In de wanden zit ook isolatie, alles opnieuw eraf halen is niet zo makkelijk. Ik hoor graag jullie advies.

20230623_103714.jpg 20230623_103722.jpg 20230623_103656.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Opnieuw beginnen. Anders is over een jaar alles rot.
 

Douglasoverkapping77

  • #3
Bedankt voor je bericht. Wat is dan de beste volgorde?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Is dat huisje nog op te tillen om ruimte tussen het hout een de tegels te krijgen.
 

ewous

  • #5
@Walker hoe zou jij starten? Ik ga binnenkort ook een dergelijk deur plaatsen op tegels. Zelf zat ik er aan te denken om een geïmpregneerde balk op de tegels te leggen, eventueel helemaal insmeren met teer, en hierop mijn kozijn te plaatsen. Goed idee? Blijft nog wel dat er dan water onder de balk zou kunnen komen, dit aan de buitenkant kitten?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Meestal staat een schuur op een funderingsbalk of rand. Met in de deuropening een dorpel met een sponning tbv de deur. Afhankelijk van het detail ligt de onderkant van de dorpel wat lager.
 

ewous

  • #7
Ja een funderingsbalk is natuurlijk het mooiste. Maar stel er is geen mogelijkheid om dit te plaatsen en je moet rechtstreeks op je tegels een wand of deur plaatsen?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Wat hier in mijn ogen meteen fout is gegaan is dat er geen of onvoldoende afschot vanaf de schuur is.
Immers als het gaat regenen dan moet het water niet naar de schuur lopen maar er juist vanaf.

Maar rechtstreeks op de tegels een wand of iets dergelijks plaatsen is vragen om problemen, die worden uiteindelijk nat en dat trekt in je wand/hout.
Zelf heb ik het opgelost door eerst een kunststof profiel op de vloer te leggen/lijmen zodat het vocht niet in de wand kan trekken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu