Schuren betonvloer

Aqdennis

  • #1
Goedemorgen,

Ik ben sinds afgelopen week in het bezit van een loods met 80m2 grondoppervlak waarvan de de vloer nogal versleten is. Daarbij komt nog dat de vorige eigenaar een automonteur was die daar 10 jaar heeft gezeten, dus de vloer is vet en dat valt er niet zomaar weg te schrobben.
De gedachte is om de vloer af te schuren en dan te egaliseren. Nou kan ik dat natuurlijk laten doen, maar ik vraag me af hoe makkelijk het is om het zelf te doen. Ik had gevonden dat je bij bv. Boels een betonschuurmachine kan huren, maar hoe goed werkt dat? Dingen die ik me zo afvraag:

- Hoe goed is zo'n huurapparaat in vergelijking tot waar pro's mee komen als ik het laat doen.

- Hoe lang moet je schuren om van bv 1m2 een laagje van 1mm af te schuren? Dit in verband met de huurtijd.

- Hoe veel moet ik er ongeveer afschuren? Natuurlijk zie ik dat vanzelf wel, maar het zou fijn zijn een idee te hebben. Dringt vet/olie in het algemeen slechts een milimeter in het beton, of 5 mm, of meer?

Iemand een idee of ik me hier aan moet wagen, of beter maar van niet?

Alvast bedankt,

Dennis
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kan m.i beter een vloerfrees gebruiken om ongeveer een cm er af te halen en vervolgens een nieuwe gietvloer aanbrengen

ps ik hoop voor je dat de olie alleen op de vloer ligt
 

Aqdennis

  • #3
Ik kan me niet voorstellen dat de olie na 10 jaar gebruik alleen maar op de vloer ligt....dat zal er wel ingetrokken zijn. De vraag is natuurlijk hoe diep...

Maar goed, kom ik terug op het probleem....hoe snel wert zo'n frees?

Gietvloeren zijn mooi, maar nogal aan de prijs en dat vind ik voor een bedrijfsruimte (geen kantoor) een beetje overkill. Komt nog bij dat mijn vrouw allergisch is voor epoxy (en dan bedoel ik letterlijk allergisch) dus dan moet het al een PU vloer worden en die zijn nóg een tikkie duurder dan epoxyvloeren...

Dennis
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Geldt die allergie ook voor uitgeharde epoxy? Daar heb ik nog niet van gehoord.

Is de huidige vloer vloeistofdicht? Je kan toch eerst proberen de vloer schoon te maken. Er is vast een goed ontvettingsmiddel verkrijgbaar hiervoor. Samen met een vloerpoetsmachine levert dat volgens mij een veel sneller, goedkoper en (als de huidige vloer vlak is) een beter resultaat op. Daarna evt. de vloer schilderen.
 

Aqdennis

  • #5
Tja, die allergie geldt voor een aantal bestanddelen van epoxy. Als de epoxy nog vluchtig is is dat natuurlijk een veel groter probleem dan wanneer de epoxy uitgehard is, maar in principe is ze er dan nog steeds allergisch voor. De allergie komt dan alleen naar boven als ze langdurig huidcontact heeft of als ze zou gaan boren/schuren.
Dus waarschijnlijk valt het wel mee, maar willen we de gok nemen door haar op een epoxyvloer te laten werken?

Huidige vloer is naar wij weten niet van vloeistofdicht beton gemaakt. Sowieso is de vloer nu zo lek als een mandje omdat bv een vlizotrapgat is gedicht en deze nu op alle naden lekt, er wat boorgaten door-en-door inzitten en ook bij de oplegging op de keldermuur lekt de vloer. Dat weten we omdat we afgelopen zondag een kleine overstroming hadden tgv een gesprongen leiding. De loodsvloer stond blank en in de kelder eronder regende het door het plafond :(

De vloer is niet erg vlak. Een aantal stukken zijn versleten, hier en daar is de dekking van de wapening af (wapening ziet er nog goed uit) en er zijn ook wat reparaties geweest die hoger zijn dan de rest. Ik denk dat de hoogteverschillen zo'n 1-2 cm zijn...

Groetjes,
Dennis
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik vind jouw reactie met betrekking tot de olie onbegrijpelijk is er een milieu kundig onderzoek gedaan voorafgaande aan deze aankoop?

Als je een vervuild kavel hebt gekocht loop je hier volgens mij helemaal op leeg.

er zijn ook giet of vloeivloeren op cementbasis
 

Aqdennis

  • #7
Ja er is een milieukundig onderzoek gedaan en nee het kavel is niet vervuild. Alleen de loods heeft olievlekken op de vloer en dus kan ik er niet zo maar een gietvloer of cementdekvloer overheen gooien....dat hecht namelijk niet.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #8
Na het frezen is de vloer goed ruw.
Als de vervuiling niet weg is moet je en hecht primer toepassen die geschikt is voor een vervuilde of vettige ondergrond.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu