Schuin dak buitenzijde isoleren

Pavk

 • #1
Het dak van het huis willen we isoleren. Het dak bestaat uit planken met daarop bitumen en dan de pannen. bij 1 kamer is een paar jaar geleden aan de binnenzijde geïsoleerd met (10cm dik)steen of glaswol met aluminiumlaag, afgewerkt met gipsplaat.

Nu moeten de dakpannen (oud Hollands)vervangen worden, veel breuk en kapot gevroren.

Kan er nu zonder dat ik problemen krijg het oude spul (bitumen en dakpannen) laten verwijderen? Mijn idee is om er 40 mm PIR renovatieplaten (voorzien van tengels) op de laten leggen.
Waar moet ik op letten??
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Weet je zeker dat het bitumen is, dit materiaal is behoorlijk dicht. De 10cm dikke glas of steenwol licht nu opgesloten. De dampremmende laag, alufolie, op de glas of steenwol moet goed zijn aangebracht. Worden de pannen en de bitumen verwijdert kan je onderzoeken of de constructie in orde is, deze moet kurk droog zijn. Zo niet is de dampremmende laag niet dicht genoeg.
  Voor het deel waar geen isolatie is aangebracht is die 40 mm ook geen luxe.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Waarschijnlijk is er bitumenpapier gebruikt als onderdak. Als de pirplaten ook dampdicht zijn, hoef je deze niet te verwijderen. 40 mm Pir is niet erg dik, dus de isolatiewaarde is beperkt.

  Mijn advies: Laat 2 dauwpuntsberekeningen maken, 1 met alleen pir, en een met gecombineerd pir en glaswol. Dan zie je welke situatie het meest kritisch is.
   

  Pavk

  • #4
  @WGB en @Walker,

  Bedankt voor de informatie. Ik ga er mee aan de slag
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu