Schuim beton met XPS en speetherm droogbouw vloerverwarming

wimbabwe

  • #1
Goedenavond allemaal. Ons huis is een huis van rond 1900. Ik wil graag de houten vloer vervangen. Balken zijn zeker 100 jaar oud en niet in al te beste staat. Nu zit ik te twijfelen hoe ik dit aan wil pakken. De kruipruimte is beperkt aangezien ik net achter een dijk woon. Ik schat zo'n 30 cm. Ik heb gefilmd onder het huis aangezien ik geen kruipluik heb. Fundering is redelijk droog. Het huis is niet geheid. Het huis staat ook op zandgrond. Ik woon vlak langs de lek dus de grond bestaat vrijwel zeker uit veel zand. Ik moet nog een keer goed onder de vloer kijken als deze er uit is. Maar als goed is liggen er alleen enkele electriciteitskabels en de hoofdkabel naar de meterkast. En 1 retourleiding naar het cv. Het is namelijk de woonkamer die zich achter in het huis bevind. En alle wateraansluitingen en riolering bevinden zich voor.

Nu zit ik te denken aan een droogbouw vloerverwarming aangezien deze sneller reageert als goed is en ook sneller afkoelt. Ik heb namelijk ook nog een houtkachel. Mijn idee was om de bodem te laten bedekken met 15 cm schuim beton of iets meer. De waarde is dan 1,39 Vervolgens wil een folie neerleggen en daarop drukvaste isolatieplaten XPS 10 cm rd waarde 2,8 neerleggen en vervolgens de droogbouw isolatie vloer. En dan de topvloer. Zat te denken aan het speetherm systeem. Volgens de leverancier kan hier namelijk direct laminaat op. Als goed is heb ik dan een Rd waarde van minimaal 4,19. Maar denk meer aangezien het speetherm systeem enkele cm Eps bevat. Ik ga nog informeren of natuurlijk mijn vloer geschikt is voor schuim beton. Maar zou deze opbouw goed werken of zie ik dingen over het hoofd?

Mvgr,

Wim
 

ABCDE

  • #2
Schuimbeton moet veel dikker zijn om als constructieve vloer te gebruiken.... dacht ik dan toch.
 

wimbabwe

  • #3
Laag zou eventueel dikker kunnen hoor als ik verder uitgraaf. 25 cm tot 30 is dan ook mogelijk. maar in principe ligt de vloer op het zand toch dus zou dat geen problemen geven lijkt mii
 

carebaer

  • #4
Jammer dat hier niet meer reacties op zijn gekomen. Hoe heb je het uiteindelijk aangepakt @wibabwe?

Zelf zit ik met een soortgelijk vraag. Mijn woning is van 1890, de houten vloer is echt vergaan en ik heb de volgende twee opties:

- Direct drukvaste XPS op het zand leggen en afstorten met beton. Het voordeel hiervan is dat er direct een dikke constructievloer/draagvloer ligt. Of is het beter om eerst het beton te storten en vervolgens daar boven op XPS? Vervolgens een vloerverwarming afgewerkt met anhydriet.

- Een schuimbetonvloer van zo'n 50 cm en daarop de vloerverwarming afgewerkt met anydriet.

Wat zou jullie keuze zijn?
 

PatrickVL

  • #5
Ik sta op dit moment op het punt om voor schuimbeton te kiezen icm vloerverwarming een anhydriet dekvloer. Hoe bevalt dit bij jullie?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu