Schuifdeurkommen rvs: zelf maken?

Sacha14

  • #1
Voor de schuifdeuren in onze nieuwe kasten (gemaakt van 18 mm dik mdf) wil ik graag strakke, verticale, rechthoekige rvs schuifdeurgrepen. Deze zijn in de winkel verkrijgbaar in een gebruikelijke hoogte van ± 15 cm. Ik wil ze echter graag hoger, bijvoorbeeld 30 cm. Zou ik deze zelf van een U-profiel kunnen zagen (en deze dan in een uitgefreesde sleuf in de kastdeur kunnen lijmen)? Zo ja, wat is dan een handige breedte voor deze greep? En wat doe ik met de boven- en onderkant (als ik alleen stukken U-profiel uit een lange lengte U-profiel zaag, heb ik weliswaar zijkanten van de greep, maar geen boven en onderkant)?
Wie heeft handige tips? Bij voorbaat dank!
 

Millew

  • #2
Bij het afzagen het lijf van het U-profiel een stukje langer houden dan de flenzen. Vijl de zijkanten van het uitstekende gedeelte op maat, zodat het tussen de flenzen past. Vervolgens het eindje ombuigen.
Klem het uiteinde van het profiel tussen een goed passend stalen blokje tussen het profiel en een plaatje aan de andere kant om een strakke hoek te krijgen. Eventueel de hoek van het blok iets afronden om dezelfde buigstraal te krijgen als het profiel.
Daarna het omgebogen stuk op maat zagen en glad vijlen.

Probeer het buigen eerst een paar keer uit op een reststukje.

De juiste maat kan je overnemen van de originele handgrepen.
 

Sacha14

  • #3
Dank je wel, ik ga het proberen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu