Schuifdeur maken

System7

  • #1
Op mijn zolder wil ik een schuifdeur maken als toegangsdeur vanaf de trap. Gek genoeg vind ik maar weinig informatie over schuifdeuren, het meeste wat ik vind is toepassing van allerlei systemen voor kledingkasten maar niet voor toegangsdeuren. Ik heb een aantal vragen, zoals over het kozijn dat ik moet maken, dat wordt dus geen normaal kozijn waar de deur 'in' valt maar iets waar de schuifdeur vóór komt te hangen, hoe laat ik e.e.a. dan toch dicht vallen? Heeft het dan überhaupt nog wel zin om zoiets als een kozijn te maken?
Zijn er binnendeuren speciaal geschikt om als schuifdeur te dienen vanwege het gewicht en bijv. het ontbreken van gaten voor sloten en klinken?

Dank alvast!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U hoeft alleen de opening maar af te timmeren, de schuifdeur komt immers voor de opening en niet er tussen, u heeft dus geen kozijn nodig, alleen een paar balken.
Er zijn diverse rail systemen te koop waar u een deur of een plaat in kunt hangen.
U kunt ook kiezen voor een board deur, die is licht dus gemakkelijker te schuiven, kies er eentje met alleen en gat voor een deurklink, daar kunt u dan de knop of greep in zetten.
 

System7

  • #3
Dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu