Schroefbits versus schroevendraaier

Ducky

 • #1
In mijn spullen heb ik een aantal schroevendraaiers. Ik heb ook zo'n koffertje met wat standaard materiaal in waaronder een schroevendraaier waarin je telkens het juiste bitje moet steken. Nu vraag ik me af waarom ik die schroevendraaiers eigenlijk nog zou houden. Ik zie eigenlijk geen voordelen tov het gebruik van bitjes, maar toch worden zo'n dingen nog veel verkocht. Is er nog een voordeel van verschillende schroevendraaiers versus eentje met bitjes?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Een schroevendraaier met losse bitjes is waardeloos als je je bitje kwijt ben ( en die raak je makkelijker kwijt dan een schroevendraaier).
  Er zit altijd wat ruimte in de koppeling tussen bithouder en bitje.
  Je hoeft niet telkens bitjes te wisselen als je met meerdere type schroeven werkt.
   

  StefanD

  • #3
  Het grootste voordeel van een "gewone" schroevendraaier vind ik dat hij meestal veel dunner is. Sommige schroeven (meestal in apparaten) liggen verdiept en daar kun je onmogelijk met een bit-schroevendraaier bij.
  Verder vind ik een bit-schroevendraaier veel handiger. Als je vaak met meerdere typen schroeven werkt, dan koop je toch gewoon een 2e schroevendraaier voor bitjes?
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  2

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu