Schimmel zolder nieuwbouwwoning / bad op zolder

Kliip

  • #1
Goedemorgen! We hebben vrijdag de sleutel van onze nieuwbouwwoning ontvangen. Op de zolder platen en achter het knieschot zit schimmel. Hoe kunnen wij dit het beste schoonmaken zonder het dak 'aan te tasten'. Wat voor middel gebruik je hiervoor en kunnen de dakplaten tegen vocht?

Daarnaast willen we met de tijd een bad op zolder zetten. Kunnen we de schuine dakplaten verven met schimmelwerende verf of raden jullie iets anders aan?
 

Charel

  • #2
Als er op die plaats schimmel te merken is dan duidt dat op een vochtprobleem en moet je eerst en vooral nagaan wat de oorzaak van dat vocht is en dat vervolgens oplossen.
Als dat is opgelost zal de schimmel automatisch verdwijnen zonder terug te komen en kan je alsnog de schimmelsporen verwijderen met bijvoorbeeld wat bleekwater.
Schimmel verwijderen en/of schilderen met schimmelwerende verf heeft geen zin zolang de omstandigheden dezelfde blijven.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als het nieuwbouw is kan het nog bouwvocht zijn; luchtdicht bouwen, te weinig ventileren en het vochtige weer helpen allemaal niet..... Blijft gissen zonder foto of opbouw van een en ander te kennen.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu