Schimmel weghalen muur (middelen, anti-schimmel verf?)

Geiser

  • #1
Ik ben op zoek naar een oplossing om schimmel op de muur van de keuken te verwijderen. Dit probleem heb ik inmiddels ruim 10 jaar (huurwoning - maar de woningcorporatie weet niet waar dit aan ligt en wilt dit niet oplossen).

Ik heb soda & warm water geprobeerd - maar dit haalt de schimmel nauwlijks weg. Ik ben benieuwd of er andere opties zijn, het liefst een waarvan de geur niet lang in de keuken blijft hangen. Ik overweeg om anti-schimmel verf te kopen, maar ik weet niet of dit nut heeft.

Foto:
schimmel.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Schimmel ontstaat door 2 opties. Temperatuur in huis te laag of de luchtvochtigheid is te hoog. Als je daar niets aandoet zal je daar last van blijven houden.
 

Geiser

  • #3
Dank voor de reactie. Beide (temperatuur en luchtvochtigheid) zijn al gecontroleerd door de woningcorporatie. Het ligt volgens hun aan een lek buiten de woning.

Zou anti-schimmel verf dit op z'n minst kunnen verbergen? Of is er nog kans dat het terug komt? Is er een snelle manier om er (tijdelijk) van af te komen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
De corporatie is toch ook verantwoordelijk voor een lek buiten de woning. Ik verwacht dat die plek boven een keukenkastje zit. Klopt dit.

Tijdelijk zal een antischimmel verf het wel oplossen. Maar wat verwacht je van tijdelijk. Komt je schoonmoeder op visite.
Zover ik weet is dit niet te op te lossen tenzij je de temperatuur van die hoek kan verhogen. Of de luchtvochtigheid, hoe hoog was die bij die meting, kan verlagen.

Luchtvochtigheid is zeer kritisch. Ik zeg altijd kijk naar de spiegel in de badkamer tijdens het douchen. Het bovendeel is helder het onderste deel slaat condens aan. Wat zullen de verschillen zijn in temperatuur en luchtvochtigheid.
 

Geiser

  • #5
Bedankt voor de advies Wgb.
Inderdaad, het zit boven een keukenkastje. De rechter muur (vd foto) bevat een raam. Buiten loopt er een (water) leiding - maar de woningcorporatie kon daar geen lek vinden. Aan de achterkant van de muur hebben wij geen buren, maar is er een trappenhal (waar er geen schimmel is).
Wij hebben inderdaad 10 jaar lang geprobeerd te experimenteren met de luchtvochtigheid, ventilatie en verwarming. Voorheen was er ook een geiser in de keuken (links van de keukenkastje in de foto), en toen hadden wij dit probleem ook al.

Ik begrijp inderdaad dat het probleem niet weg zal gaan tenzij wij de oorzaak vinden en oplossen. Maar omdat dit een tijd duurt zonder resultaten, ben ik op zoek naar een tijdelijke oplossing - het liefst eentje die ik snel kan toepassen om voor een paar maanden de schimmel te kunnen verbergen.

Zo heb ik bijvoorbeeld net ook bij de praxis: sencys glasweefselbehang gezien. Ik neem aan dat dit, netals anti-schimmelverf, ook een tijdelijke oplossing zal zijn - maar is het beter om dit soort behang te gebruiken ipv verf, of maakt dit niet heel veel uit?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Wat helpt is een geluidloos ventilatortje kopen zo zuinig mogelijk qua stroom. Een lage luchtstroom is voldoende. Zet dat vennetje op de kast richting die hoek.

Een keuken heeft een hogere luchtvochtigheid. Dat raam moet je overdag dichthouden zet het op een kier als de afzuigkap wordt aangezet, indien aanwezig.
Zet dat raam niet de hele dag open het verlaagd de temperatuur in de keuken. Zodra er activiteiten in de keuken zijn gaat de luchtvochtigheid omhoog en zal er lucht in die hoe condenseren. Kan je de temperatuur in de keuken wat hoger krijgen.

In de trappenhal is geen schimmel omdat de temperatuur/luchtvochigheid daar lager is dan bij jouw in de keuken.
 
  • Like
Waarderingen: Geiser

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #7
eerste de schimmel weghalen
gebruik schimmelreiniger van hg de schuimvormige versie werkt in dit geval het makkelijkste.
je ruikt het helaas wel een tijdje er zit veel bleek in
 
  • Like
Waarderingen: De Bob en Geiser

Geiser

  • #8
Heren dank voor de advies!
 

De Bob

  • #9
Ja, Dat product doet wat het belooft, zeggen ze.
En daarna een isolatie verf, maar wel eerst de schimmel oorzaak oplossen.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu