Schimmel uit teakhouten tafel verwijderen

Fino2003

 • #1
Wij hebben onze teakhouten tafel een maand of vijf in een schuur gehad, ivm de verbouwing. Nu we 'm uit de schuur hebben gehaald, blijkt de kant die op de grond heeft gestaan vol schimmel te zitten... We hebben al geprobeerd het schoon te maken met groene zeep gewoon, maar er blijven allemaal zwarte vlekken in zitten. (Is het eigenlijk wel schimmel, of zijn dit vocht vlekken..?)

Heeft iemand enig idee hoe we dit kunnen schoonmaken? :cry:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Toon

  • #2
  Plaats eens een foto?

  Kunnen vochtplekken zijn, probeer het dan met ontweringswater.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Blank teak?
  Als het om onbehandelde blanke teak meubelen gaat dan kun je deze gewoon afschuren. vervolgens eventueel in de olie zetten en klaar. Een simpele, snelle en doeltreffende oplossing.

  Dergelijke tafels komen vaak van ver in een container. Ook in containers willen die meubelen nog wel eens schimmelen. Als afwassen met een vochtige doek niet werkt, wordt ook in de meubelhandel gewoon even het schuurpapier gehanteerd. Dat is een van de voordelen van blanke, of in de oliestaande meubelen. Heel makkelijk bij te werken.

  Als die tafel overigens vochtig is geweest vrees ik dat er wel wat scheuren in zullen komen als deze gaat drogen. Een van de nadelen van "teak"meubelen. Er komt wel eens een scheurtje in.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu