Schimmel in hoeken huiskamer

Pluk64

  • #1
We willen graag onze huiskamer en keuken een nieuw likje verf geven. Helaas wordt ons dit een beetje tegengewerkt door het constant verschijnen van zwarte scimmel in beide kamerhoeken. Het is een huurhuis, nieuwbouw, nu 5 jaar oud. Sinds de oplevering van het huis hebben we in die beide hoeken zwarte schimmel die komt en gaat. Komt met regenweer en gaat met warm weer. Polygon , meetbedijf is hier geweest em heeft alles met camera gecontroleerd. Eerste keer spouw en isolatie was zeikenat. Meer stootvoegen gemaakt. Maar schimmel blijft...tweede keer polygon; was wel erg amikaal met de woningbouw...toen lag het ineens aan ons omdat wij kamerbreed gordijnen hebben hangen en in een hoek onze labradordame haar hoekje heeft? Relatieve vochtwaarde zijn normaal, tussen 45 en 60.
Is er nog iets aan te doen? Ik bedoel ik heb nog nooit zo'n onzin gehoord over gordijnen en een hondenkussen....
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Maak eens een foto van de betreffende gevel.
Zowel van wat verder af als van dichtbij.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het is geen onzin. Een hond geeft ook vocht af en dat condenseerd op de koele plekken van een muur.
Zwarte plekken op de muur kom je ook tegen achter meubels. Dit soort vragen is hier vaak langs gekomen. Gordijnen zorgen ervoor dat de muur kouder blijft dan is er iets meer kans op condens. Al meer getypt. Kijk naar de spiegel in de douche je kan zien hoe kritisch het dauwpunt is.
De luchtvochtighied is normaal, de temperatuur?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Heb je al geprobeerd de hond een andere plek te geven?

Achter kasten en bankstellen is vaak de eerste plek waar vochtproblemen zichtbaar worden. Achter een gordijn zou ik niet verwachten, maar sluit ik niet uit. Maar sowieso is dat nooit de oorzaak, alleen een gevolg/symptoom van een ander probleem.
 

Pluk64

  • #5
Dank je wel voor jullie reacties. Ik zal proberen er op te antwoorden.

De hond is er pas 2 jaar, in de hoek ligt wel een kussen met alle spelletjes van haar, maar zelf ligt ze er nooit, ligt altijd in de gang. De schimmelplekken zitten er al vanaf oktober 2012. We zijn er in juli 2012 komen wonen. Temperatuur is altijd minimaal 18 en max 21

Dit is een foto van een hoek. Kan ik meer foto's uploaden?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Graag wat meer foto's en dan liever met gebruik van flits.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik zie een kabel door de muur. Is de temperatuur van de ruimte aan de andere kant van de muur lager? Zo'n gat kan een hoeveelheid koude lucht brengen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu